National

REVOLTATOR! Intoleranta si violenta promovate la ora de religie. „Frizeaza patologicul”

Publicat: 27 apr. 2015
1
Dupa ce Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a rasuflat usurata, de bucurie ca elevii vor studia religia, chiar daca nu doresc acest lucru, o situatie revoltatoare a agitat spiritele la Brasov. Mai precis, dupa ce BOR a cheltuit sume colosale pe campanii publicitare, pentru a-i convinge pe parinti cat de mult bine le face copiilor studierea acestei materii, pentru ca vor fi oameni mai buni si mai toleranti, un nou caz arata ce invata de fapt elevii la ora de religie. Mai precis, la un liceu din Brasov s-a facut o sesizare, dupa ce elevii ar fi fost obligati de profesorul de religie sa studieze dupa o brosura cu profund caracter discriminatoriu si care incita la violenta. Mai precis, elevilor li se vorbeste despre ce merita persoanele gay: moartea.
Cel care a distribuit brosura este profesor de Religie la Colegiul National „Nicolae Titulescu” din Brasov, in care se arata ca homosexualitatea este o „faradelege”, o „boala” si o „amenintare a civilizatiei”. „Cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac”, se arata in brosura, editata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR). Potrivit Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), care a intrat in posesia brosurii, documentul distribuit elevilor legitimeaza discriminarea oamenilor in functie de orientarea sexuala si incita la violenta. 
„Este pur si simplu stupefiant. Aceasta brosura frizeaza patologicul. Numai o minte bolnava poate sa ia in serios astfel de aberatii. Biserica si asociatiile religioase se opun vehement orelor de educatie sexuala, dar distribuie copiilor de clasa a X-a cartulii in care se vorbeste despre”, a spus Toma Patrascu, presedintele ASUR.
Comentarii
Adauga un comentariu