Eveniment-Social

Revoltator! Nichita isi plateste amenzile din banii iesenilor – FOTO

Publicat: 22 mart. 2013
1

@ „Primaria trebuie sa plateasca 60.000 lei pentru ca a macelarit teii de pe Stefan cel Mare, ca nu a respectat legea si ca a actionat cum a vrut. Masura luata de Garda de Mediu este una corecta, însa cine va plati amenda? Tot noi, iesenii? Din punctul meu de vedere, cei responsabili pentru acest macel arhitectural trebuie pusi la plata, sa-si asume raspunderea pentru masacrul teilor si sa plateasca amenda din banii lor, nu din cei ai contribuabililor ieseni”, a spus deputatul PDL Petru Movila

La o luna dupa ce teii de pe bulevardul Stefan cel Mare au fost defrisati la comanda municipalitatii, pentru a face loc salcamilor japonezi, iesenii sunt pusi la plata. Situatia aberanta s-a produs din cauza unei amenzi date de Garda de Mediu. Practic, dupa ce inspectorii Garzii nu au miscat niciun deget in timpul macelului cu drujbe, care s-a petrecut in centrul orasului, pentru a opri defrisarile, joi a fost emisa o amenda contraventionala de 60.000 de lei. Adresa trimisa pe adresa municipalitatii nu este data in nume propriu, aceasta urmand a fi achitata din bugetul local.

Conform raspunsului Comisariatului Judetean Iasi al Garzii Nationale de Mediu, „taierile din perioada 01.02.2013 – 13.02.2013 s-au efectuat fara respectarea regimului silvic, nu s-a realizat un registru local al spatiilor verzi, nu s-a realizat auditul suprafetei, calitatii si accesibilitatii spatiilor verzi din municipiul Iasi, nu au prezentat documente relevante privind indeplinirea obligatiei de a asigura o suprafata de spatiu verde de minim 20mp/locuitor pâna la data de 31.12.2010”.
Alesii locali sustin in schimb ca inspectorii Garzii de Mediu sunt, probabil, de buna credinta, dar de o incompetenta crasa. Viceprimarul Mihai Chirica, cel care si-a asumat defrisarea arborilor ca o masura de remodelare urbanistica a zonei centrale, i-a atacat dur pe cei care l-au amendat.

„Amenda va fi contestata. Nu ar trebui sa o platesc nici eu, nici bugetul local, ci acele persoane care au dat amenda. Ei incurca lucrurile in justificarea pe care o dau. Amenda e data pentru ca nu am avea un registru al spatiilor verzi. Probabil nu este rea-credinta, ci incompetenta crasa. Agentia pentru mediu ne-a raspuns in 14.03.2013 ca replantarile de arbori, respecta conditionarile impuse de municipalitate”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Cei de la Garda de Mediu declara subiectul teilor, unul inchis si nu mai fac comentarii. „Nu va pot oferi informatii cu privire la acest subiect. Va rog sa trimiteti o solicitare si vom raspunde in cel mai scurt timp cererii dumneavoastra”, a declarat Catalin Beleca, prim-comisar al Garzii de Mediu din Iasi.

Parlamentarii reactioneaza

Decizia comisarilor de la Garda de Mediu de a amenda primaria pentru macelul teilor de pe Stefan cel Mare nu a fost pe placul tuturor parlamentarilor din Iasi. Nemultumirea acestora a tinut de faptul ca municipalitatea va plati amenda din banii contribuabililor.

„Primaria trebuie sa plateasca 60.000 lei, pentru ca a macelarit teii de pe Stefan cel Mare, ca nu a respectat legea si ca a actionat cum a vrut. Masura luata de Garda de Mediu este una corecta, însa cine va plati amenda? Tot noi, iesenii? Din punctul meu de vedere, cei responsabili pentru acest macel arhitectural trebuie pusi la plata, sa-si asume raspunderea pentru masacrul teilor si sa plateasca amenda din banii lor, nu din cei ai contribuabililor ieseni”, a spus deputatul PDL Petru Movila.

Acesta a cerut ca primarul Nichita sa plateasca daunele din propriul buzunar. „Cu ce sunt vinovati contribuabilii ca primarul lor, într-un moment de megalomanie, a spus ca nu îi mai plac teii si ca acestia trebuie înlocuiti cu niste arbori pitici? Nu este corect fata de populatia unui oras întreg ca aceasta sa fie pusa la plata. Corect este sa fie plantati teii înapoi, iar cel raspunzator sa fie pus sa plateasca”, a adaugat Petru Movila. Nici alte partide de opozitie nu s-au aratat mai incantate de amenda primariei, mai ales ca banii vor fi dati din bugetul local. „Veste buna pentru ieseni: înca mai exista institutii care au curajul sa sanctioneze multiplele derapaje ale primarului Gheorghe Nichita fata de lege. Vestea proasta este ca amenda va fi platita de la bugetul local, adica de toti iesenii. Cinic, nu-i asa? Locuitorii ies în strada pentru a protesta împotriva taierii teilor, dar tot ei platesc pentru nesabuinta primariei”, au mentionat reprezentantii Forta Civica Iasi.

Comentarii
  • aceiasi stire dar alt titlu,a-ti schimbat titlul,a-ti scos comentarile,si nici nu postati absolut toate comentarile,nu mai selectati voi ce comentari trebuie postate,asa numiti voi libertatea presei

  • USL iubeste Iasul, iubeste natura, teii, cultura, statuiile, industria.
    USL la Iasi este apogeul mafiei, coruptiei, minciuni si nesimtirii.

  • Cel mai excroc primar ce l-a avut Iasul vreodata,isi bate joc de ieseni.De ce nu vede DNA,DIICOT de ce nu se controleaza,verifica toate INSTITUTIILE SUBORDONATE ACESTUI EXCROC,TERMO SERVICE de ce nu este verificat cum s-a facut la BUCURESTI cu RADET,ce contracte se fac si cu repartitoarele la fel TECHEM care au in spatele lor neamurile lui NICHITA ,ANDRIES. TERMO SERVICE cu o duzina de angajati toti neamuri si familii ,FAM.ZABORILA cum si-a facut ceea ce si-a facut ,si noi platim si tevile pe care nu le avem in case

  • Traficul nu a fost luat in calcul… daca primarul nu vrea sa fie deranjat de zgomotul traficului sa o faca la el acasa… orasul nu a fost proiectat pentru traficul actual iar blocarea centrului este o nenorocire … strada Armeana si parte din Vasile Alecsandri este un calvar pentru toti… zgomot, trepidatii, poluare, nervi, timp pierdut inutil… multe orase UE au amenajat pasaje pietonale dar cu limite de timp… circulatia nu se inchide permanent si riveranii au prioritate… la noi este haos…

  • Tot pe banii contribuabililor face si petrecereile alea cu pensionarii lui iubiti psdisti! Si sutele de oale de fasole cu carnati, toate neamurile de fasole la toate zilele posibile ortodoxe si neortodoxe, de parca toti am fi niste amarati care am astepta pomeni cu fasole, da, tot cu banii cu care s-ar putea face ceva util in orasul asta!Milioane de lei aruncate in vant pentru ca trei nemancati sa spuna la tv cu gura plina de fasole „ce bun e mai bun ca acasa fasolea la cazan e deosebita”! Nu zice nimeni ca n-ar fi meritat si ei fasole, da-le bre in cantina,fa-le la cazan, pe bani putini dar fa-le, dar nu faci asta pe timp de criza din bani publici cu o opulenta izbitoare! Respecti macar niste principii!faci un padoc cu banii astia si strangi cainii comunitari din oras si lumea va fi mai multumita. Repari strazile,cureti pietele de gunoaie, construiesti cinci blocuri. Suntem orasul fasolei. A copacilor taiati. A busturilor furate. Pe banii nostri.

Adauga un comentariu