Eveniment-Social

Revoltator: „Pedeapsa” primita de invatatoarea acuzata de moartea unui elev din Iasi

Publicat: 17 iun. 2015
1

@ Magistratii au luat o decizie surprinzatoare in cazul invatatoarei din Iasi care a fost acuzata de moartea unui elev in varsta de doar zece ani @ Baietelul a fost alungat din sala de clasa de femeie si, pentru ca ii era frica de bataile tatalui sau, nu s-a dus acasa, ci s-a refugiat intr-o rapa, unde a fost gasit decedat cateva ore mai tarziu @ Dupa lungul sir de anchete si discutii pe acest caz care a revoltat o intreaga comunitate, toti cei implicati au scapat cu fata curata

Judecatorii Curtii de Apel Iasi au luat o decizie finala in cazul lui Stefan Spataru, elevul in varsta de 10 ani din comuna Focuri, care a fost gasit mort intr-o rapa din localitate, dupa ce a suferit un soc hipotermic. Acesta a disparut pe data de 25 ianuarie 2013 si a fost gasit pe 5 februarie in rapa aflata la doar cativa metri de casa sa, inghetat si acoperit de zapada. Procurorii au decis atunci sa ii trimita in judecata pe tatal baiatului, Sidor Spataru, si pe invatatoarea sa, Raisa Vecliuc

Citeste si: Detalii socante despre cazul copilasului mort din cauza torturilor tatalui si ale invatatoarei

In urma anchetei, politistii si procurorii au stabilit ca tragedia s-a produs din cauza abuzurilor tatalui si ale invatatoarei. In ziua in care a disparut, pe 25 ianuarie 2013, desi trebuia sa fie la scoala, nu era primit in sala de clasa, fiind dat afara de invatatoarea Raisa Vecliuc, iar acasa nu avea cum sa se intoarca din cauza tatalui sau, care il batea des si il obliga sa mearga la scoala pentru alocatie. Cei doi au fost trimisi in judecata pentru rele tratamente aplicate minorului, dar cu toate acestea, Judecatorii Curtii de Apel Iasi  au decis achitarea acestora.

Ce a spus invatatoarea despre cazul copilului

Conform anchetei, invatatoarea Raisa Vecliuc avea un comportament necorespunzator fata de Stefan. Procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Hârlau precizeaza în rechizitoriu: „A avut un comportament neadecvat (Raisa Vecliuc – n.r.) folosind acte de violenta fizica, cât si agresiune verbala si non-verbala fata de acesta prin folosirea tonului ridicat, neacordarea atentiei, excluderea de la ore pentru indisciplina, atitudini de discriminare si marginalizare, evaluare neobiectiva, neasigurându-i un climat propice de educare normala, i-a pus în primejdie grava dezvoltarea fizica si morala”.
Stefan era obligat sa stea singur in ultima banca din clasa, iar colegii lui erau sfatuiti de invatatoare sa il evite. Aceasta le-a spus insa anchetatorilor ca a incercat in repetate randuri sa il integreze pe Stefan in colectiv, insa acesta era apatic. „Am încercat de mai multe ori sa ma apropii de Stefanel, însa orice îl întrebam ridica din umeri si tacea”, a spus Raisa Vecliuc despre elevul ei in fata anchetatorilor.

Comentarii
Adauga un comentariu