Actualitate

REVOLTATOR! Romania OBLIGATA de UE sa privatizeze toate universitatile. Doar cei bogati vor avea acces la educatie

Publicat: 05 ian. 2015
1
Adio invatamant gratuit in Romania, la care sa poata avea acces orice persoana. Uniunea Europeana vine cu o regula, prin care va forta Romania sa privatizeze toate universitatile de stat din tara. Potrivit presedintelui Federatiei Nationale Sindicale „Alma Mater”, prof. univ. Anton Hadar, se fac presiuni uriase pentru privatizarea in masa. Astfel, singurii romani care vor putea frecventa o forma de invatamant superior vor fi cei cu bani si cei care se vor contracta credite pentru achitarea costurilor studiilor.
„In urma cu o luna am fost la Viena la o dezbatere la care au participat toate tarile din Uniunea Europeana si concluzia a fost ca se doreste o privatizare masiva a universitatilor de stat si doar in cazuri rare sa mai fie acordate burse de la stat. Mai degraba vor un sistem de sprijinire a tinerilor prin credite. Intentia tarilor dezvoltate din Uniunea Europeana este ca, odata invatamantul privatizat, sa se faca un clasament al tuturor universitatilor din Europa si, in acest fel, atractivitatea universitatilor valoroase ale Europei sa creasca”, a declarat prof. dr. ing. Anton Hadar.
Inainte ca privatizarea sa devina obligatorie prin directiva UE, exista pericolul ca universitatile de stat sa intre in colaps. Reducerea drastica a numarului de studenti din cauza introducerii masurilor antifrauda la bacalaureat, precum si dezinteresul romanilor pentru studii superioare au facut ca facultatile, in special cele private, sa intre deja in faliment, arata ziarulring.ro.
Adauga un comentariu