Eveniment-Social

REVOLTATOR: Scolarii de la sate au primit biciclete pe criterii politice

Publicat: 13 sept. 2012
1

@ Grupul USL-ist care conduce Iasul a pus stapanire si pe donatiile care vin in sprijinul copiilor nevoiasi @ 200 de biciclete oferite de o companie germana pentru scolari au fost distribuite de autoritatile locale numai in comunele cu primari membri USL

Buna intentie a germanilor de la E.ON a fost desfiintata de grupul USL-ist care conduce Iasul. Cele 200 de biciclete care trebuiau sa ajunga la copiii nevoiasi din mediul rural pentru transportul scolar au fost „donate” pe niste criterii de selectie ce au facut ca doar copiii ce apartin comunelor conduse de primari USL-isti sa se bucure de ele.
E.ON Romania si Green Revolution, prin proiectul „Bicicleta de la tara„, au oferit copiilor din mediul rural posibilitatea de a ajunge mai usor la scoala, punandu-le gratuit la dispozitie 200 de biciclete. „Tin minte cat de fericit eram cand, in copilarie, am primit prima bicicleta. Stiu cat de mult inseamna asta pentru copiii nevoiasi. Inca din anul 2005, cand am venit in Romania, am decis sa investim in educatie si in viitorul scolarilor”, a spus Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania.

Aceasta bucurie de nedescris a unui copil care primeste o bicicleta a fost desfiintata insa de marii edili care conduc Iasul in prezent. „Incurajam mersul pe bicicleta nu doar in scop recreativ sau sportiv, ci si ca mijloc de transport alternativ. Acesti primari catre care au fost distribuite bicicletele sunt adevarati performeri administrativi”, este explicatia data de primarul Gheorghe Nichita. Reprezentantii Green Revolution, care s-au ocupat de organizarea proiectulu, sustin ca au transmis in mod expres autoritatilor ca impartirea bicicletelor sa fie ferita de orice implicatie politica. „Am transmis criteriile de selectie catre autoritatile locale, iar ei ne-au trimis o lista cu localitatile pe care le-au ales. Am refuzat acea lista pentru ca era exagerata. Am facut rugamintea ca impartirea bicicletelor sa nu fie amestecata cu nimic din ce tine de politic si am cerut ca lista sa fie schimbata. Apoi am primit o alta lista, asta este, noi nu ne-am putut ocupa de impartire pentru ca nu cunoastem situatia din judet”, explica Luiza Barburiceanu, Communication & PR Coordinator la Asociatia Green Revolution.
Primarii din cele 20 de comune iesene nu pot decat sa se bucure de primirea bicicletelor. „Chiar nu am vazut vreun primar din afara USL aici. Cu siguranta multi copii au nevoie de aceste biciclete si ma bucur ca putem sa le venim in ajutor. A fost mai greu la impartirea lor, e greu sa imparti 20 de biciclete la cateva sute de copii, dar am facut selectia in functie de distanta pe care o parcurge fiecare pana la scoala. Ar fi fost bine daca bicicletele erau dotate si cu dinam”, spune  Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Comentarii
  • Acest individ este unul dintre cei mai mari perversi, sarlatani si escroci, din câți are Iașiul. Datorită unor astfel ********, cetățenii nu vor mai vota USL la alegerile parlamentare. ia aminte Gigi, pupă-l în fund în continuare și o să mai faceți tușă încă patru ani în loc să rămâneți la guvernare. Și dacă nu ai majoritate parlamentară, și dacă nu ești la guvernare, pățești ca Ady Năstase. Așa că, debarasează-te de acest escroc.

  • Si o sa le construiasca si piste pt biciclisti la Pocreaca? Politia nu are nimic de spus? Elevii la care se face referire au varsta sub ** (paispe) ani, deci pe ce drumuri vor circula? In categoria „drumuri publice” intra si drumurile comunale. Vor avea voie copii pe biciclete pe drumurile publice? Oricum ,vor mai avea parintii ce sa lase gaj la crasma cand nu au bani de platit bautura. Si, mai frumos, fiind sezonul migratiei pasaretului … migrator dinspre Franta spre Romania, probabil aceste biciclete au menirea de a-i pastra in priza pt ca sa nu-si strice mana…

  • Inca mai sunt prosti care bun botul la vrajelile unor ‘scriitori’ ca astia de la BZI?!? Daca in judet, sunt foarte multi primari USL, parca doar * de la PDL, nu era normal ca primariile usl-iste sa primeasca bicicletele?!?
    Dintre primariile PDL, poate doar Ruginoasa ar fi meritat biciclete, pentru satul Vascani, care e la *-5 km de comuna si care nu mai are scoala…

  • ce frumos va fi cand un copil de zece ani va impinge bicicleta prin noroi…program tampit un copil de ** anu nu are voie sa merarga pe drumurile publice pe bicicleta

Adauga un comentariu