National

Revoltator: Strainii ne vaneaza animalele protejate pentru ca suntem „o tara ieftina, corupta si asta meritam”

Publicat: 31 iul. 2013
1

Vanarea animalelor protejate in Romania este strict interzisa, cu cateva exceptii. Cu toate astea, Romania este un rai pentru vanatorii straini, care vin la noi in tara sa isi satisfaca pofta de a ucide speciile protejate, profitand de legislatia slaba si de coruptie.

Un astfel de caz a fost semnalat de o romanca, pe retelele de socializare. Dupa ce Anca. T a aflat ca exista firme straine care vaneaza ursi bruni la noi in tara, i-a scris reprezentantului unei astfel de companii sa il intrebe de ce ne omoara animalele.

Anca T. i-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd. urmatorul mesaj: „Va rog nu ne ucideti ursii. Trebuie sa faceti asta neaparat? Asta este singura modalitate prin care va puteti bucura de viata?”.

Raspunsul lui George Richmond Elliott este socant si revoltator, pentru toti romanii: „Da, vom ucide toti ursii vostri, toate pasarile voastre din Delta Dunarii, toti cocosii de munte, toti mistretii si toti cerbii. Sunteti o tara ieftina, cu conducatori ieftini, politicieni corupti si asta meritati”.

Pentru ca autoritatile romane permit acest lucru, strainii isi bat joc de tara noastra. In Romania se afla circa 40% din populatia de urs brun din Europa. Intrucat specia a disparut din alte tari, vanatorii si braconierii straini vin la noi in tara, profitand de legislatia slaba si de coruptie, si ne vaneaza animalele, scrie rtv.net.

Costul unei excursii de vanatoare de ursi bruni in Romania este in jur de 4.500 de euro, potrivit ofertei Hunting and Sporting Scotland Ltd. Alte firme straine organizeaza si vanatoare de cerbi, carpe negre, si lupi, desi sunt specii protejate prin lege.

Potrivit legii, vanarea animalelor protejate este strict interzisa, cu exceptia celor care „pun in pericol” oamenii si cu exceptia „recoltarii”, adica impuscarea unui numar stabilit de animale, procedeu folosit pentru „controlul” populatiei de ursi bruni, lupi si pisici salbatice. Pana anul acesta, recoltarea se facea si la rasi. Din pacate, nu se stie numarul exact al exemplarelor din aceste specii, intrucat nu a existat o inventariere stiintifica, ci doar o numaratoare facuta de paznicii de vanatoare.

Tags:
Comentarii
  • Pai are dreptate omu’ al carui raspuns e „socant si revoltator” doar pentru cei care nu realizeaza cat de corupti si ieftini ne sunt conducatorii. Pe care… romanii… i-au votat!!! Avem ceea ce meritam! Adica aia 7.403.836 (saptemilioane patrusutetreimii optsutetreizecisisase) de la referendum au!

Adauga un comentariu