Actualitate

Revoltator! Un batran din Iasi a fost plimbat 36 de ore intre spitale! Radiografia unui sistem medical bolnav! Traseul neputintei

Publicat: 18 sept. 2019

@ Numai in pielea acestui barbat sa nu fii @ Povestea incredibila traita de un iesean care a avut nevoie de ajutorul sistemului medical iesean @ Dupa ce a facut doua crize, a fost plimbat mai mult de 30 de ore intre spitale @ Rudele acestuia au ajuns la culmea disperarii, iar timpul pierdut pe holurile spitalelor ii putea fi fatal @ Iata ce a patit barbatul si cum s-a finalizat situatia dificila prin care a trecut @ Din cauza unor astfel de situatii, starea pacientilor se poate agrava @ Cum arata traseul neputintei, pe care a fost nevoit sa-l parcurga acest iesean

Un barbat din judetul Iasi a avut parte de 36 de ore de cosmar, dupa ce a fost rapus de doua crize de epilepsie si a fost la un pas sa fie rapus si de sistemul medical deficitar din Romania. Totul s-a intamplat in satul Buda, comuna Lespezi, judetul Iasi, cand barbatul a inceput sa se simta rau. Vazand ca acesta a facut o criza de epilepsie, membrii familiei i-au acordat primele ingrijiri si au solicitat interventia unui echipaj medical. Ceea ce parea o situatie simpla, ce se putea rezolva usor, s-a transformat intr-un adevarat cosmar, atat pentru barbat, cat si pentru membrii familiei.

"Totul a inceput in urma cu doua seri, cand socrului meu i s-a facut rau si a facut o criza de epilepsie. I-am acordat primul ajutor si, intre timp, sotia a sunat pentru a solicita ajutorul unui echipaj medical. Pana a ajuns echipajul medical, au trecut aproximativ 40 de minute, dar acest lucru nu este atat de important. Totul s-a intamplat in localitatea Buda, iar ambulanta a venit din Pascani. Intre timp, barbatul a mai facut o criza, la care a supravietuit. A sosit ambulanta si socrul a fost transportat la Spitalul Pascani, unde a fost stabilizat din punct de vedere al tensiunii, dar nu au putut sa-i faca mai mult. Astfel, s-a decis si s-a apelat Institutul de Psihiatrie «Socola» din Iasi. La Psihiatrie s-a comunicat ca, mai intai, pacientul trebuie sa fie dirijat catre Spitalul de Neurochirurgie din Tatarasi", povesteste Lucian B., ginerele pacientului.

De aici a inceput cosmarul

De la Spitalul Pascani, barbatul a fost dirijat catre Iasi, unde a fost plimbat, mai mult de 36 de ore, intre trei unitati medicale. Rudele pacientului au ajuns la culmea disperarii, intrucat spitalele la care au fost sustineau ca pacientul nu este de competenta lor. Astfel, barbatul a ajuns pe rand, de mai multe ori, la Institutul de Psihiatrie "Socola", la Spitalul de Neurochirurgie si la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului "Sf. Spiridon".

"Am fost cu socrul in Tatarasi, la Urgente. A fost consultat, nu stiu daca a durat mai mult de zece minute consultatia si ne-au comunicat ca acesta este un caz de Psihiatrie. De la Neuro, o ambulanta l-a preluat si l-a dirijat catre Psihiatrie, unde a mai fost consultat o data. S-a observat ca are tensiunea destul de mare si au decis sa-l trimita la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului «Sf. Spiridon». Am ajuns la Unitatea de Primire Urgente, unde pacientul a fost consultat din nou si ni s-a spus ca nu au ce sa-i faca, pentru ca este caz de neurologie si i-au dat revenire, sa faca din nou controlul. Am ajuns a doua oara in Tatarasi, unde am stat mai mult de o ora si ni s-a spus ca trebuie sa mergem din nou la Psihiatrie, a doua oara. Am mers, eram disperati, dupa aproximativ opt ore de cand a fost preluat, si pe el nu-l interna nimeni. Am ajuns la Psihiatrie, unde s-a analizat tot ce s-a intamplat pana atunci. Din nou, ni s-a spus ca pacientul trebuie stabilizat, pentru ca este apatic, in fibrilatie, si trebuie trimis la Neuro. Dar, pentru ca pacientul sa ajunga la Neuro, a fost nevoie sa fie trimis prin Unitatea de Primire Urgente. Am mers din nou in UPU, unde am stat aproximativ trei ore si de acolo a fost dirijat catre Neuro, spre dimineata, in cursul diminetii de miercuri. De la Neuro am fost informati ca dumnealor nu considera ca este un caz de internare si ca pacientul trebuie dus la un sanatoriu", adauga Lucian B.

Vezi si: DUREROS! Acest iesean trece prin chinuri insuportabile! Familia cauta cu disperare o solutie, iar medicii fac eforturi uriase

S-au temut pentru viata barbatului

Rudele pacientului s-au temut in permanenta pentru viata barbatului, care sufera de mai multe afectiuni de sanatate. Dupa 36 de ore de asteptare, medicii au decis ca barbatul sa fie internat la Neuro. "In urma cu 24 de ore, pacientul vorbea coerent, puteai purta o discutie cu el, iar acum nu poate sa articuleze un cuvant si nu il tin picioarele. Inainte de criza de epilepsie, mergea, isi facea cumparaturile. El are o problema cu alcoolul, dar este sub tratament si incerca sa se lase. Chiar daca acele crize de epilepsie au aparut din cauza alcoolului, totusi au aparut si tin de neurologie. Intr-un final, dupa 36 de ore petrecute intre spitale, am reusit sa-l internam la Neurologie. Am inteles ca pot exista nelamuriri in medicina, dar nu este corect ca un om sa stea atata timp, pe o targa, intre trei spitale. Pacientul poate sa moara din alte cauze, deshidratare,lipsa hranei. Intr-un final, am reusit sa-l internam si, dupa ce va fi externat, va fi dirijat la Psihiatrie, pentru ca initial a avut si dementa, foarte mica. Nu este bine si credem ca trebuie sa fie reevaluat la Psihiatrie", incheie Lucian B.loading...

Comentarii
 • alcoolicii ar trebui sa isi achite tratamentul. faptul ca familia il alimenteaza cu bautura si apoi decide in medicina e bizar. evident e dintr-o familie de medici decadenta.

 • Alcoolism. Puțină demență. Două crize de epilepsie. Probabil ca familia s-a săturat de purtat grija lui si acum încearcă, prin toate mijloacele, sa-i găsească un loc undeva sau pe cineva care să achite ceva. Chiar afirmația ginerelui ca socrul era bine, isi făcea singur cumpărăturile, iar acum nu mai articulează niciun cuvânt, iti da de gândit, mai ales ca între rânduri citești ca era si alcoolic si puțin dement. Poate a facut un AVC… Da, sistemul medical e bolnav, dar dacă nu ar fi bolnavii, sistemul medical s-ar însănătoși brusc ori n- ar fi necesar. Sănătate tuturor!

 • Familia a vrut într un fel să scape de el. Alcool consumat de un epileptic? Benzină pe foc! Dacă s ar institui o modalitate de plată a asistenței medicale pentru aceștia cât și pentru vinovatii din accidente rutiere s ar rezolva mii de cazuri prin abstinenta sau conducere preventivă.

 • Nu-mi vine sa cred ce citesc aici! E strigator la cer cum puneti problema, dragi comentatori! De asta merge totul anapoda in tara asta, ĢANDIM RUDIMENTAR!
  Problema consta in proasta gestionare a sistemului statal, nu a individului in parte! Ca, daca o luam prin eliminare, multi suntem idioti, deci nu trebuie sa beneficiem de serviciile statului (LA CARE COTIZEAZA NISTE MILIOANE DE SCLAVI!), multi suntem analfabeti, deci, conform gandirii de claca, trebuie desfiintate scolile, etc. etc! Nu, acest om, care poate a cotizat zeci de ani la sistemul bolsevic de furt (STAT), trebuia sa primeasca ajutor pentru DREPTUL LA VIATA! Si daca avea chef de o masturbare, trebuia sa i sa se intinda borcanelul, eventual oferita si o revista desucheata!
  Suntem …..departe de orice urma de umanitate!!!

  • Ca o completare, alcoolismul e o boala, care TREBUIE TRATATA, epilepsia la fel, obezitatea, la fel, ( spune-i unui om ca n-ar trebui sa mai manance ca-i gras, n-ai facut decat…..” chelea sulii”! Iar a judeca un astfel de om, e ca si cum ai justifica violul pedofilului asupra copilului tau, ca de, fiica-ta purta colanti pe **** ( culmea, niste javre de judecatori ,DECI OAMENI AI STATULUI, chiar asa au justificat fapta pedofilului!!!
   Gata, nu mai comentez, ca poate o sa crap ca-mi creste tensiunea la ce citesc prin comentarii, si, conform gloatei, vina e la mine!!!

   • Chelea sulii iești mata cu mămucuța ta și ti-o-nvațat di aiesti. Șî tu iești bolnavî di prostii! Di ci nu ti interniazî și pi tini? A ? …. Nu s-audi? Tăț bețîvii trebui puș la platî daca-s di vinî că-s beteji di bauturî. Nu sî cearî platî din leafa me dacî be și s-îmbată ca porcu și i sî fași rău di trebui chematî ambulanțî.

 • lol probleme pt fraeri.. 😉 sistem pt fraeri.. 😉 sunteti bun numa de contribuit fraerilor.. 😉 respect jmekerilor kre isi fac viata de lux pe spatele vostru.. 😉 numa de smiorcaiala sunteti buni.. 😉 da nu stiti un lucru de baza in vremurile astea.. 😉 k fiecare e pt el.. 😉 care pe care.. 😉 vorba aia.. 😉 cine poate oase roade.. 😉

 • E o teroare Neurochirurgia plimba bolnavii aiurea de cand epilepsia se trateaza la Psihiatrie si ca el multe cazuri de pacienti plimbati zeci de ore cand au o indicatie clara de neuro poate managerul ar trebui sa mai calce pe la primiri urgente neuro ca e o absoluta teroare pentru pacienti

Adauga un comentariu