Economic Local

Revoltator! Un director controversat, dat afara dintr-o firma a Primariei, angajat acum la CJ! Are un salariu urias, din banii iesenilor

Publicat: 03 iul. 2019

@ Caz de-a dreptul incredibil la varful judetului Iasi @ Un personaj controversat, cu un trecut scandalos, a fost reactivat la cel mai inalt nivel @ Fostul director al societatii iesene Salubris SA a ajuns sa lucreze intr-o asociatie care se ocupa cu implementarea unui proiect de zeci de milioane de euro @ Ioan Apostol a fost integrat ca specialist si va ridica un salariu frumos luna de luna, pentru a-si putea da cu parerea asupra modului de implementare a proiectului

Una din cele mai importante institutii din Consiliul Judetean Iasi, for care gestioneaza implementarea unui proiect de zeci de milioane de euro, a ajuns pe mana unui personaj controversat. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate (ADIS) l-a integrat recent pe Ioan Apostol, fostul director al societatii Salubris SA, directie subordonata Primariei. Apostol se numara printre fostii directori din Primarie cu un trecut scandalos, cu afaceri uriase pe spatele institutiei iesene.

In ultima vreme, Apostol a fost trecut ca director adjunct la societatea subordonata Primariei, iar de circa trei saptamani mandatul sau a ajuns la final. Pentru ca mai are pana la pensie, Apostol a cautat sa se reorienteze si asa a ajuns la ADIS Iasi. Astfel, in urma unui concurs, Apostol a ajuns ca specialist la ADIS, el urmand a superviza proiectul legat de sistemul de management integrat al deseurilor. Nici salariul sau nu este de neglijat, Apostol urmand a ridica circa 6.000 de lei brut pe luna.

In conditiile in care sunt zeci de tineri specialisti in domeniu, tineri care au nevoie de afirmare si care ar trebui sprijiniti si integrati in piata muncii, este extrem de curios modul cum a ajuns un personaj ca Ioan Apostol sa aiba pe mana un proiect de o asemenea valoare. Nominalizarea lui Ioan Apostol s-a facut extrem de discret, tocmai la scurta vreme dupa ce acestuia i-a expirat mandatul de director adjunct in fruntea Salubris SA Iasi. Trecutul acestuia se pare ca nu a fost o piedica in calea angajarii sale, in ciuda controverselor care au planat de ani buni. De exemplu, Ioan Apostol este cunoscut pentru modul cum a facut diverse afaceri de familie pe spatele societatii Salubris SA. Familia fostului director general de la Salubris SA controleaza o retea de firme private ce au contracte cu bani publici, mai exact cu alte firme subordonate municipalitatii din Iasi. Prin intermediul firmei de familie, Apostol a obtinut contracte de lucrari de la EcoPiata SA, alta firma a Primariei Iasi care se ocupa de gestionarea pietelor agroalimentare si a bazarului. Contractele au fost facute prin atribuire directa, fara prea multe batai de cap.

Vezi si: INCENDIAR! Retea de firme controlate de familia unui cunoscut director din Iasi. Contracte pe bani publici si fonduri europene

Scandaluri fara numar in timpul mandatului

Si asta nu a fost tot. De numele lui Ioan Apostol se leaga si diverse scandaluri la varful societatii de salubritate a municipiului. Acesta ar fi facut o serie de jonglerii financiare cu banii muncitorilor, retinerile salariale atragand atentia organelor de ancheta. De altfel, de-a lungul timpului, angajatii Salubris SA au dezvaluit modul cum Apostol jongleaza cu banii publici. Pe langa achizitiile de utilaje, in vizor au fost luate si angajarile de personal pe functii de conducere, acolo unde nu a existat transparenta si nici nu au fost organizate concursuri pentru ocuparea lor. Dupa ce toate aceste matrapazlacuri au iesit la iveala, conducerea Primariei a luat masuri si l-a retrogradat pe Apostol pe functia de director adjunct. Acesta nu a mai stat pe ganduri insa foarte mult dupa ce i-a expirat mandatul de la Salubris SA si s-a refugiat pe un post caldut la ADIS, unde poate sta linistit pe un salariu urias, pana la pensie.

Comentarii
 • Intr-o alta firma a Primăriei Iasi, Centrul Municipal de Colectare Iasi, a fost uns director un interlop Pricopoae Gheorghe zis Gelu.

  • Asa este, insa nevasta interlopului Pricopoae Gelu și-a găsit un post călduț la SALUBRIS , aceștia sunt TEPARI , au înșelat mai multe firme inclusiv bănci. Soția se numește Pricopoae Lenuța. Cei doi provin din mediul privat si se lauda ca au dat șpagă primarului Chirica pentru a ocupa aceste posturi.

  • Asa este, insa nevasta interlopului Pricopoae Gelu și-a găsit un post călduț la SALUBRIS , aceștia sunt TEPARI , au înșelat mai multe firme inclusiv bănci. Soția se numește Pricopoae Lenuța. Cei doi provin din mediul privat si se lauda ca au dat șpagă primarului Chirica pentru a ocupa aceste posturi.

 • Numai minciuni.
  Apostol a plecat pt. ca i-a expirat mandatul iar la concursul pt. alt mandat nu a putut participa pt. ca s-au facut cartile doar pt. Nicolau (doar economist in conditiile in care toate activitatile societatii se bazeaza pe inginerie.Cred ca o condiție era și numărul de la pantofi!!!).
  In plus in toti cei 14 ani de director societatea a fost doar pe profit și probabil acest lucru a atras invidia unora.
  Articol specific ziarelor de santaj.

  • Ce vorbesti dom-le, ca esti chiar apostol cel ce scrie comentariul.
   Nu stii pe cei ce au fost unsi de fosta catastrofa de primar al Iasului ”Jiji” care i-a luat de la RAJAC si i-a plantat directori in regiile primariei.
   In primul rand incearca sa gandesti dece a facut-o si daca cei pusi pe posturi chiar erau ”profesionisti” RAJAC-ului sau numai pupatori de dosuri de care avea Nichita ca sa stoarca bani ”negri” din regii pentru fotbal, ca nu ajungeau toti banii acolo asta este alta problema.

   • Deci intreba-l pe Apostol, sau pe altii care au lucrat cu el, care era porecla lui in RAJAC si mai discutam de super pregatire si profesionalism la acest individ.
    La modul cum este facut regulamentul pentru colectarea gunoiului in Iasi de CJ, este normal sa ajunga unul ca Apostol sa cordoneze colectarea selectiva a gunoiului, doar inainte se ocupa mentorul lui.
    Dece Apostol?
    Pentru ca regulamentul pentru colectarea selectiva a gunoiului nu respecta prevederile legii si lasa portita sa fie fraudat sistemul si cetatenii.
    Numai ca fiind implementat cu bani UE s-ar putea sa-i calce OLAF-ul cat de curand ceea ce doresc sa se intample.

 • Da aceeași metoda folosita și de Chirică cu FALIMENTARUL GHERCA de la RATC??? Asa ca, bugetar ești, bugetar bogat ramai!

 • Măi dar Apostol nu s-a pensionat sau e în curs de pensionare ??? de ce nu stă acasă și să dea voie altora ??? Chirica își taie creanga de sub picioare singur.

 • Dna doarme și noi sforăiți,adica facem comentarii. Pai dacă toate astea și altele se cunosc de ce nu le le scriem ? Către cine ? Ne putem sfătui.

 • Si va roade invidia? Bravo lui…baiat destept! Oricum e un profesionist fara pereche…iar 6000 brut este…vre o 4000 si ceva net….deci guitati degeaba…e un salariu modest pentru experienta lui…sictir pupin..cu. ristilor de la bzi

Adauga un comentariu