Actualitate

REVOLTATOR! Zeci de afaceristi smecheri au incasat ilegal bani de la stat

Publicat: 03 oct. 2014
1

@ Este vorba despre 35 de societati comerciale care au patentat propria reteta de a-si rotunji veniturile cu bani publici @ Institutiile de control au descoperit totul si au dispus recuperarea banilor

Camera de Conturi a emis deja ordinul de recuperare a banilor de la firmele de transport care au incasat ilegal bani din fondurile alocate de Guvern in vederea sprijinirii persoanelor cu handicap si veteranilor de razboi. In total un numar de 35 de societati comerciale si-au rotunjit sumele din conturi invocand niste servicii fictive care ar fi fost prestate in interesul categoriilor defavorizate. Pentru cele mai multe dintre categoriile defavorizate, statul deconteaza calatoriile pe microbuze si autobuze chiar si pe traseele interurbane lungi.

Subventionarea transportului se face in baza unor cupoane pe care le primesc beneficiarii, dar pentru ca sunt foarte saraci acestia le vand la preturi de nimic unor traficanti care se posteaza zilnic la poarta Directiei de Protectie a Copilului si de Asistenta Sociala. Mai departe traficantii le vand mai scump firmelor de transport care le folosesc pentru a incasa bani de la stat atasand cupoanele la foi pentru trasee foarte lungi. Daca ar fi sa le dai crezare acestor transportatori, ai ajunge la concluzia ca majoritatea persoanelor cu handicap din judetul Iasi au calatorit spre Timisoara, Cluj, Arad etc. In realitate aceste calatorii nu au fost efectuate, dar firmele de transport au incasat banii. Printre firmele care au incasat cei mai multi bani se numara Samson International Group-12.679 lei, Teisa SRL-10.632 lei, Cristian Trans-7.324 lei, Irina Trans-6.735 lei, Transgrup Ionut-9.850 lei, Catalin Trans-5.692 lei, Voion Trans-3.330 lei etc. De asemenea, au mai fost gasite nereguli la firmele Randunica SRL, Eco Trans SRL, Auto Balmir, Massaro, Intersaam, Alexis Tour International SRL, Drof Tur, Ami Turing, Ursache Ro Tour SRL, Micedu SRL, Europter SRL, Ralicom SRL s.a.m.d.

Citeste si: O ancheta de amploare baga teroarea in cei mai smecheri afaceristi ieseni!

S-a putut stabili deocamdata ca firmele respective au incasat ilegal in anul 2013 circa 180.000 lei. Suma ar putea fi mult mai mare avand in vedere ca s-au putut efectua doar o serie de verificari prin esantion. Camera de Conturi a verificat din nou lista beneficiarilor de subventii si in acelasi timp a controlat si celelalte servicii sociale de care au beneficiat acestia (servicii medicale, terapie in statiuni balneare). De aceea au fost consultate bazele de date ale caselor judetene de asigurari de sanatate si ale caselor judetene de pensii. Cu aceasta ocazie s-a constatat ca au fost subventionate calatorii pentru persoane cu handicap care se aflau pe patul de spital in momentul in care se presupune ca ar fi calatorit.

In alte situatii s-a constatat ca persoanele respective se aflau la tratamente in statiunile balneare in zilele in care ar fi calatorit spre Timisoara, Arad etc. Nereguli similare au fost gasite de Camera de Conturi si in urma unui control efectuat in anul 2012. Se poate observa ca astfel de „afaceri” sunt facute cam de aceleasi firme. De altfel, in spatele firmelor de transport se afla cateva familii. Astfel la controlul care a avut loc in urma cu doi ani au fost depistate cu nereguli firmele: Samson International SRL, Caro Tour SRL, Auto Balnis SRL, Ro Trans SRL, Rottmarq SRL, Trans Polosan SRL, Voion Trans SRL, Fya Trans SRL, Irina Trans SRL, Sami Trans SRL, Geo Tur SRL, SC Teisa SRL. O parte din firme au intrat in insolventa, dar cei care controlau afacerea au continuat activitatea pe alte societati nou infiintate.

Comentarii
  • Toatalumea fura!!!! fura! fura! si iar fura!!! hotie, coruptie, droguri, curve, et etc… Toti pusi sa fure si sa producadin ilicit. Tarade hoti, atata!!! ce dracu sa mai facem???justitia de rahat, autoritatile careiau atatia bani, pentru ce sunt platite??? tarade hotoi, combinatori si curve!

  • LA INCEPUT A FOST O ALEE LINISTITA, CURATA,CU ARBORI PE MARGINI, PENTRU PROMENADA, CARE PORNEA DIN SOS. NICOLINA SI IESEA IN PARCAREA CUG. ACUM ACEASTA ALEE ESTE FOLOSITA IN EXCLUSIVITATE PENTRU PARCAREA AUTOBUZELOR VECHI,TAMPONATE,RUGINITE, DESCOMPLETATE, SPALATORIE PT MASINI MARI,O ADEVARATA TIGANEALA GEN OSOI-SINESTI, DE UNDE PROVIN ASA ZISI AFACERISTI CARE INCASEAZA ILEGAL BANI DE LA STAT PRIN DIFERITE SMECHERII FINANCIARE.EI CARE PARCHEAZA SI CONSRUIESC AU STRICAT ASFALTUL, TROTUARELE, AU TAIAT ARBORI PENTRU A-SI FACE LOC PENTRU TOATE, DECI AU VANDALIZAT ZONA.NE INTREBAM DACA PRMARIA A DAT AVIZE SI AUTORIZATII HOTILOR PENTRU VANDALIZARE SI DISTRUGERE.DACA DA,NE DEZICEM DE ACEST PRIMAR SI CONSILIU LOCAL, DACA NU, RUGAM SA SE DESFIINTEZE , ACEST CIMITIR DE MASINI, AUTOGARA TIGANEASCA,SAU GARAJ DE AUTOBUSE SI ZONA SA REVINA LA CEEA CE-A FOST.

  • Uăi, da’ mai du-te-n poola mea cu reclama ta mincinoasa la lokuri de munca. Chiar crezi ca pune careva botul la țeapa ta? La fiecare anunt ai alta adresa de email. Prea tare miroase a țeapa! Hai, să te kiș in freza!

Adauga un comentariu