Eveniment-Social

Revolte la Policlinica 1 si 2

Publicat: 15 iun. 1999

•”Conducerea Policlinicii nr. 2 nu are nevoie de sindicat”, sustine liderul Sindicatului SANITAS, Viorel Tanase •O parte din medicii Policlinicii nr. 1 vor sa declanseze o greva generala

Membrii de sindicat de la Policlinica nr. 2 au participat, ieri, la o adunare generala convocata de liderii SANITAS. Cadrele medicale medii sint nemultumite de ultima evaluare facuta de sefii acestora, evaluare care a fost schimbata pina acum de trei ori. Prima data, fisele de apreciere s-au facut conform postului pe care-l detine fiecare angajat in parte, dar care nu a fost semnata de liderii de sindicat. A doua oara, „s-a facut din graba, fiind vorba de o subevaluare a personalului. S-au facut presiuni asupra membrilor de sindicat si a liderilor pentru a semna aceste fise, amenintindu-i ca nu-si vor primi salariile”, a declarat Viorel Tanase, liderul judetean la Federatiei SANITAS. Acesta a mai adaugat ca „in urma subevaluarii, membrii de sindicat au facut contestatii si s-a intocmit o a treia evaluare. Atunci, conducerea policlinicii a luat din punctele unor persoane si le-a dat altora, iar unii medici nu au primit punctajul de 100%, ca si ceilalati colegi, platindu-se, cu aceasta ocazie, o polita mai veche. Aprecierea a fost facuta dupa cum a vrut directorul. Eu cunosc un medic de la Medicina Muncii care nu a fost de acord, anul trecut, sa faca incasari pe expertizele facute, pentru ca nu erau legale. Totodata, conducerea face presiuni asupra membrilor de sindicat, spunind ca nu are nevoie de sindicat”. Desi i s-a trimis o adresa oficiala, directorul institutiei dr. Luminita Rotaru, nu a participat la adunarea de ieri. Viorel Tanase a mai mentionat ca directorul i-a amenintat pe toti cei care „vor participa la adunare, astfel ca au luat parte cei din schimbul al doilea. In adunare, membrii de sindicat au solicitat liderului sa faca o adresa la care sa fie anexate toate semnaturile, urmind a se discuta problema intr-o sedinta a Consiliului de Administratie”.

Vineri, medicii Policlinicii nr.1 vor deschide conflictul de munca

Modul in care au fost apreciati medicii de la Policlinica nr. 1 i-a nemultumit pe o parte din acestia. Doctorul Florin Todiras, liderul Sindicatului Medicilor Specialisti, a declarat ca aproximativ 50 de persoane au de gind sa deschida conflictul de munca „deoarece nu se poate ca un medic specialist sa aiba salariul mai mare decit al unui medic primar. Aprecierile au fost subiective si daca pina vineri nu se clarifica problema vom declansa o greva generala”.
Cristina HURDUBAIAloading...

Adauga un comentariu