News Flash:

"Revolutia" carnii tocate

4 Februarie 2001
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
Incepand de saptamana viitoare, magazinele care comercializeaza produse de origine animala vor fi obligate sa nu mai pastreze in galantare carne tocata. Potrivit unei reglementari a Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare (ANSV), emisa la mijlocul saptamanii trecute, vanzatorii din magazinele de profil vor trebui sa prepare carnea tocata in masini speciale, sub ochii cumparatorilor. Normativul ANSV a fost transmis in peste 360 de abatoare, unitati de productie si fabricatie, precum si in cantinele si restaurantele din judet. In ciuda avertizarilor, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Iasi au confiscat, din unitatile amintite, 423 de kilograme de carne tocata refrigerata si recongelata, precum si 59 de kilograme de pasta de mici. "Prin ordinul dat de ANSV se interzice prepararea carnii tocate din carne refrigerata si recongelata. In privinta pastei pentru mici, aceasta va fi preparata numai din carne refrigerata si nu congelata. Masura tocarii carnii in fata cumparatorului va oferi garantia calitatii produsului si a salubritatii manevrei. Este un set de masuri care va fi imbunatatit in urmatoarea perioada", a mentionat Bogdan Niculescu, directorul OJPC Iasi. Inspectorii OJPC Iasi vor initia in saptamana urmatoare actiuni de control la cei 75 de agenti economici ce produc sau comercializeaza carne si produse din carne. (O.M.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1446 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034686 (s)