Sport

Revolutie în fotbal. Finala Ligii Campionilor s-ar putea juca în afara Europei

Publicat: 21 oct. 2016
Finala Ligii Campionilor s-ar putea disputa în afara Europei, a anuntat noul presedinte al UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin. „Cred ca ar putea fi o idee buna pe viitor, însa va trebui sa discutam acest subiect. A merge din Portugalia în Azerbaidjan, de exemplu, este aproape la fel ca si cum ai merge la New York. Pentru suporteri nu este o problema, însa va trebui sa analizam. Este o competitie europeana, asa ca va trebui sa ne gândim bine”, a declarat seful forului continental.
 
Conducatorul UEFA doreste si modificarea procesului de atribuire a organizarii finalei Champions League. Crede ca orasul gazda ar trebui sa fie stabilit în urma unei licitatii.
 
„Procesul de candidatura va trebui sa fie foarte clar, deoarece daca primesti finala Ligii Campionilor sau a Europa League ca pe o favoare politica, nu este ok. Cu un proces clar de candidatura, atât administratia, cât si eu vom fi protejati, pentru ca oricine va încerca sa ne sune, sa ne preseze, pentru a solicita o astfel de favoare, va avea un raspuns clar: ne pare rau, exista reguli clare, nu putem face asta”, a mai spus Ceferin.
 
Finala actualei editii a Ligii Campionilor va avea loc pe stadionul Millennium din Cardiff, pe 3 iunie 2017, în timp ce finala Europa League se va disputa la Stockholm, pe Friends Arena, pe 24 mai. România a gazduit o singura data o finala de cupa europeana, în 2012, când Atletico Madrid a învins-o cu 3-0 pe Athletic Bilbao în ultimul act al Europa League, pe Arena Nationala din Bucuresti.


loading...

Adauga un comentariu