Sport

REVOLUTIE in Liga Campionilor la fotbal? „Cluburile mari ar putea primi wildcard-uri”

Publicat: 23 feb. 2016
1

Liga Campionilor este competitia suprema în fotbalul de club din Europa si fara îndoiala cea care produce cel mai mult spectacol, dar si cei mai multi bani. Desi în ultimii ani regulile s-au schimbat pentru a sprijini si echipele mici sa ajunga la masa bogatilor, exista si presedinti de club care considera ca si formatiile cu greutate ar trebuie sa primeasca o mâna de ajutor. Formatii ca AC Milan, Chelsea sau Manchester United traverseaza momente mai putin placute si au sanse mici sa prinda un loc de Liga Campionilor la finalul stagiunii. Acestea ar putea evolua totusi în sezonul viitor în cea mai tare competitie intercluburi din Europa. Josep Maria Bartomeu, presedintele Barcelonei e cel care a venit cu o solutia. UEFA ar trebuie sa adopte un model folosit în tenis.

„Câteodata, în interesul fotbalului, cluburile mari ar putea primi wildcard-uri, ca la tenis. Câteodata jucatorii de top au probleme, dar primesc wildcard-uri pentru a creste interesul competitiei. Se poate întâmpla asta si la fotbal, însa este decizia celor de la UEFA. Câteodata cluburile mari au câte un sezon mai slab si e o pedeapsa extrem de mare sa nu poti sa joci în Liga Campionilor. Ne trebuie o competitie cât mai puternica si astfel va creste si interesul fanilor pentru fotbal. Liga Campionilor este cea mai importanta competitie în opinia mea” a declarat oficialul catalanilor.

Barcelona este detinatoarea trofeului si performera ultimilor ani în Liga Campionilor. Catalanii joaca în aceasta seara pe terenul lui Arsenal, în meciul tur din optimile competitiei. Partida poate fi urmarita gratuit în reteaua RCS-RDS pe Sport.ro.

Adauga un comentariu