Destinatii montane

Rezervatia naturaIa Izvoarele Mihaiesei, Muntii Rodnei

Publicat: 23 dec. 2014
Izvoarele Mihaiesei este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata in judetul Bistrita Nasaud, pe teritoriul administrativ al comunei Maiere, satul Anies.
Aria naturala se afla in extremitatea central-nordica a judetului Bistrita-Nasaud (la poalele sudice ale Muntilor Rodnei), in partea nordica a satului Maieru, in apropierea drumului national DN17D, care leaga orasul Beclean de satul Carlibaba, Suceava.

Vezi si Rezervatia naturala Gruiul Pietrii – FOTO 

Rezervatia naturala inclusa in Parcul National Muntii Rodnei, a fost declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Nr. 152 din 12 aprilie 2000[3] (privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea a III-a – arii protejate) si se intinde pe o suprafata de 50 de hectare.
Aria protejata aflata pe versantul sudic al Muntilor Rodnei, in zona de obarsie a paraului Mihaiasa, reprezinta o zona constituita din roci cristaline (Masivului Mihaiasa – 1.804 m, Stanca Iedului, Bujdeie), acoperita partial cu padure de molid (Picea abies), palcuri de mesteacan (Betula), poieni si fanete. Rezervatia gazduieste si asigura conditii de cuibarire pentru cocosul de mesteacan (Lyrurus tetrix), o specie de pasare care face parte din familia fazanilor (Phasianidae).

Vezi si Rezervatia naturala Tinoavele din Muntii Oas – FOTO loading...

Adauga un comentariu