Calatorii

Rezervatiile paleontologice din Judetul Vaslui

Publicat: 05 ian. 2012

Rezervatia paleontologica de la Malusteni, situata la 55 de kilometri de orasul Vaslui, este una dintre cele mai bogate rezervatii de acest gen din Romania, cuprinzand numeroase fosile de maimute, antilope, camile, testoase, rechini, broaste testoase de talie mare, caprioare. Multe dintre speciile de la Malusteni au fost semnalate pentru prima oara in paleontologie.

O alta rezervatie de fosile, din pleistocen, se afla la Nisiparia Hulubat, la marginea de nord a municipiului Vaslui, unde, pe langa fosile de mamifere a fost gasita si o bogata fauna de nevertebrate pleistocene.

In Padurea Harboanca, de la Brahasoaia, la 16 kilometri nord-vest de Vaslui, vizitatorii pot vedea numeroase specii de stejar, in vreme ce langa Coroiesti se afla o alta rezervatie botanica. Padurea Badeana, ideala pentru excursii, reprezinta unul dintre putinele vestigii ale intinselor paduri de silvostepa din trecut, iar pe Movila lui Burcel se intalnesc numeroase plante rare din flora Moldovei.

In judetul Vaslui se intalnesc si arbori seculari, ocrotiti de lege: plopul de la Rafaila, unic in tara prin proportiile sale impozante, avand o circumferinta a trunchiului de 14 metri. Localnicii spun ca plopul ar fi din vremea lui Stefan cel Mare. La Tolontan, in comuna Dimitrie Cantemir, poate fi admirat un stejar impunãtor, de peste 400 de ani vechime, care are o coroana cu un diametru de peste 35 de metri si o inaltime de 30 de metri. La Bunesti-Valea Chinanului, chiar in jurul cabanei de vanatoare, se afla 173 de stejari brumarii, cu varste cuprinse intre 200 si 500 de ani.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit