Actualitate

#Rezistentul Moise Guran sare la gâtul lui Florin Cîțu: „Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?“

Publicat: 19 feb. 2020

Moise Guran susține că nu înțelege noua poziție a ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, cum că pensiile ar fi trebuit majorate mai devreme, nu la 1 septembrie. Fostul jurnalist a adăugat că „adevărul devine greu atunci când intri la guvernare”, întrucât împrumuturile pentru majoararea pensiilor vor sărăci populația prin inflație, care, în cele din urmă, vor duce la falimentul statului.

„Nu înțeleg noua poziție a ministrului de Finanțe, cum că pensiile ar fi trebuit majorate mai devreme, nu la 1 septembrie.

Ce e asta? Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

Ca să faci o creștere de cheltuieli de 3% din PIB (sau 6 mld euro) ai nevoie de o creștere a investițiilor, publice și private, cam de 6% din PIB (deci cam 12 mld de euro) cu aproximativ un an înainte de majorarea pensiilor. Doar așa, în treacăt fie spus, guvernul a bugetat anul acesta doar 2,9 mld de lei (0,6 mld euro) pentru autostrăzi. Păi și cum să mărim pensiile în aceste condiții cu 40%?

E atât de simplu – dacă te împrumuți pentru investiții, atunci ai bani să mărești pensiile. Dacă te împrumuți să mărești pensiile, sărăcești pe toată lumea prin inflație și, în final, falimentezi și statul dar și pe cetățenii săi.

E de bun simț. Pensiile se plătesc din contribuțiile celor care muncesc, nu din îndatorarea copiilor și nepoților”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Adauga un comentariu