National

Rezultat surprinzator: Testele arata ca produsele Hexi Pharma erau conforme!

Publicat: 23 aug. 2016
1

Testele realizate de Institutul Cantacuzino arata ca produsele Hexi Pharma erau in normele legale, transmit televiziunile de stiri. Asadar, concentratia diluantilor ar fi in limitele legale impuse de Uniunea Europeana.

Trebuie mentionat, insa, ca acestea sunt doar teste preliminare, iar lotul examinat a fost luat din spitale la o saptamana de la izbucnirea scandalului dezinfectantilor diluati. Exista informatii conform carora Hexi Pharma si-ar fi retras dezinfectantii din spitale sau i-ar fi inlocuit in acea saptamana. Procurorii Parchetului General spun ca exista, insa, si rezultate care nu sunt conforme. Acestia ridica, astazi, documente de la 300 de spitale in acest dosar.

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficienta pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Urmeaza alte teste de eficienta, pe un alt lot. Pregatim teste care sa fie efectuate la institute din strainatate. Este o procedura mai complicata, care este in curs. Rezultatele testelor de eficienta sunt de ambele tipuri, si negative, si pozitive. Doar in final se va putea stabili in ce masura ele sunt relevante”, a declarat procurorul general, Augustin Lazar.

Rezultatele testelor facute de ICECHIM in primavara aratau ca dezinfectantii produsi de compania Hexi Pharma erau diluati chiar si de 2000 de ori. Toate produsele neconforme au fost atunci retrase de pe piata, iar compania a fost amendata cu 40.000 de lei. Ulterior, aceasta a cerut intrarea in faliment.

In urma scandalului dezinfectantilor diluati, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, si-a luat viata, intrand cu masina intr-un copac, pe drumul dintre Corbeanca si Buftea.

Adauga un comentariu