Local

Rezultate Bacalaureat 2020 Iaşi! Câte medii de 10 sunt în judeţ! Iaşul ocupă locul trei în țară după rata de promovare – UPDATE

Publicat: 30 iun. 2020
Rezultate finale Bacalaureat 2020 Iaşi!
Rezultate finale Bacalaureat 2020 Iaşi!

Rezultate Bacalaureat 2020 Iaşi! Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, în judeţul Iaşi s-au luat 12 medii de nota 10 . Cele mai multe medii de nota 10 s-au luat la COLEGIUL NAȚIONAL IAŞI, 7 elevi au luat media maximă.  Iaşul se afla pe locul 5 la egalitate cu judeţul Timiş. Dacă e să calculăm la numărul de medii de 10 la o populaţie de câteva milioane pe care o are Bucureștiul, Iaşul ocupă a patra poziţie în clasament.

UPDATE: „Nu vom neglija nici în acest an să facem o festivitate de premiere a elevilor noștri, în condiții mai dificile. O să o facem în două sau trei etape consecutive pentru ca să vină și părinții. O să căutăm să fie și o vreme mai favorabilă, să nu fie nici foarte cald și nici ploi. Pentru a putea să o facem în spațiu deschis am luat în calcul amfiteatrul de la Complexul Palas ce permite 120 locuri cu măsuri de distanțare socială”, a spus primarul Mihai Chirica.

Rezultate Bacalaureat 2020 Iaşi, elevii au luat un număr de 12 medii de nota 10

Conform datelor publicate de către site-ul Ministerului Educației și Cercetării, în judeţul Iaşi s-au luat un număr de 12 medii. Cele mai multe medii de nota zece s-au luat în municipiul Iaşi la COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI. Prezentam mai jos lista cu topul celor mai multe medii de zece din liceele din Iaşi.

 • COLEGIUL NAȚIONAL, IAŞI 7 medii de nota 10
 • COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIŢA”, IAŞI 2 medii
 • COLEGIUL NAŢIONAL „COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI o medie de 10
 • LICEUL TEHNOLOGIC „HARALAMB VASILIU”, PODU ILOAIEI o medie de 10
 • LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ „GRIGORE MOISIL”, IAŞI o medie de 10

Cum stă Iaşul la nivel naţional după numărul de note maxime luate

Conform aceluasi site, Iaşul ocupa un loc fruntaş în ierarhia Educaţiei Naţionale. Cu 12 medii de 10, Iaşul ocupa poziţia a cincea după Bucureşti, Prahova, Vâlcea și Suceava. Conform informațiilor de ultimă oră, la nivel de țară s-au luat 232 de medii de nota 10. La Bacalaureat 2020 s-au luat, conform statisticilor, cele mai multe note de 10 din ultimii 16 ani. Dacă ar fi să calculăm procentul de promovabilitate, Iașul se afla pe poziția a patra.

Conform datelor centralizate până la acest moment, iată TOPUL Judetelor după mediile de 10

 • București – 39 de medii de 10
 • Prahova 16 medii de nota 10
 • Vâlcea 15 medii de nota 10
 • Suceava 13 medii de nota 10
 • Iașul și Timișoara – ambele cu câte 12 medii de nota 10
 • Clujul  cu 10 medii de nota 10.

Rezultatele la Bacalaureat 2020 la Iași: Cum se depune contestație la Bacalaureat 2020

Contestațiile pot fi depuse în ziua afișării primelor rezultate la BAC 2020, adică marți, 30 iunie, între orele 16:00 și 20:00, dar și pe 1 iulie, între orele 8:00 și 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Contestațiile pot fi depuse și în format fizic, ca în anii anteriori.

Când se afișează rezultatele finale la Bacalaureat 2020

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi anunţate duminică, 5 iulie. „Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, potrivit Ministerului Educației.

Adauga un comentariu