Eveniment-Social

Rezultate dezastruoase pentru olimpicii ieseni la bacalaureat

Publicat: 01 iun. 2012
1

@ Jumatate dintre elevii olimpici ieseni care au sustinut examenul de bacalaureat, sesiune speciala, nu au reusit sa promoveze @ Trebuie precizat ca cei picati sunt sportivi de performanta @ Cu toate acestea, sefa Inspectoratului Scolar considera ca, inclusiv acestia, trebuie sa constientizeze importanta acestui examen

Din cei 20 de elevi olimpici din Iasi care au sustinut sesiunea speciala a examenului de bacalaureat la Bacau, doar jumatate au reusit sa obtina o nota de trecere. Toti cei picati sunt olimpici la discipline sportive. Cu toate acestea, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) arata ca trebuie mentionat faptul ca dintre cei care au sustinut sesiunea speciala a bac-ului, zece sunt sportivi de performanta. „Dintre cei 20 de tineri ieseni care au sustinut examenul, doar jumatate au reusit. Este o situatie in care trebuie sa apreciem faptul ca multi dintre olimpicii care au picat provin de la Liceul cu Program Sportiv si de la grupurile scolare Dimitrie Mangeron si Anghel Saligny„, a declarat Magda Andreescu, reprezentant ISJ.

Pe de alta parte, cea mai mare medie, 9,66, a fost obtinuta de Tudor Giurgica-Tiron, olimpic la fizica, de la Colegiul National.
„Este un rezultat foarte bun avand in vedere faptul ca el, in aceasta perioada, se pregateste pentru o faza internationala a unei olimpiade. Mai mult, lui i-a fost echivalata proba la Fizica cu 10, avand in vedere ca este olimpic. In plus, el a obtinut rezultate meritorii la limba romana si matematica la acest bacalureat”, a declarat Cristina Valcu, directorul de la National.
Cu toate ca, singurul candidat de la Anghel Saligny nu a reusit sa promoveze, conducerea institutiei nu cunostea rezultatul. „Noi am avut un singur candidat, o fata la gimnastica, si chiar nu stiu rezultatul pe care l-a obtinut pentru ca nu sunt in Iasi. Mai multe nu va pot spune”, a declarat Mariana Stana, directorul de la Saligny.

In fata acestei realitati, Liliana Romaniuc, sefa ISJ, considera ca este un avertisment, inclusiv pentru elevii cu rezultate sportive de exceptie care trebuie sa constientizeze importanta acestui examen. „Toti candidatii care au participat la aceasta sesiune speciala de bacalaureat ar fi trebuit sa stie ca probele si subiectele erau cunoscute inca de la inceputul acestui an. Este foarte important ca, inclusiv elevii ce provin de la licee vocationale, sa indeplineasca aceleasi standarde ca si ceilalti elevi. Examenul de bacalaureat este unul foarte important si, inclusiv la probele de limba romana sau la matematica, ei trebuie sa se pregateasca la acelasi nivel”, a declarat Romaniuc.

Vezi aici rezultatele olimpicilor la bacalaureat.

Comentarii
  • bai, paparud-o, du-te in bucsinescu, unde iti este locul.ai facut un rahat prastie la isj:l-ai distrus. fa-ti o operatie estetica sa nu te mai recunoasca lumea. sictir la gunoi!

  • Vreau un bac pe dreptate, pe invatat si nu pe copiat. Si cei care sunt sportivi trebuie sa invete. Nu-i obliga nimeni sa aiba bac si facultate numai pentru ca stiu sa fuga bine, de exemplu.Bacul nu e obligatoriu si nici facultatea.

Adauga un comentariu