Actualitate

REZULTATE FINALE, dupa solutionarea contestatilor pe IASI, la examenul de Bacalaureat 2019

Publicat: 12 iul. 2019
1

Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 au fost publicate de Ministerul Educatiei mai devreme cu o zi, desi in calendarul examenului de BAC data afisarii era prevazuta pentru 13 iulie 2019.

Inca trei liceeni din Iasi au media zece la BAC, cate unul de la Colegiul National Iasi, Colegiul National Costache Negruzzi respectiv Colegiul National Garabet Ibraileanu. Astfel, un numar de 16 liceeni ieseni au obtinut media maxima la testul maturitatii, ceea ce face ca Iasul sa se plaseze pe locul al II-lea pe tara!

Vezi AICI care au fost rezultatele FINALE dupa solutionarea contestatiilor pe IASI


Rezultatele Finale la Bacalaureat 2019 vor fi publicate online si pe site-ul dedicat al Ministerului Educatiei – bacalaureat.edu.ro.

Contestatiile la Bacalaureat 2019 vor aduce modificari ale notelor pentru cei  peste peste 136.000 de candidati acre s-au inscris la sesiunea iunie-iulie a examenului de BAC. Reamintim pe aceasta cale ca primele note la bacalaureat ale absolventilor de clasa a VIII-a au indicat cele mai slabe rezultate din ultimii cinci ani: doar 86.794 de elevi au reusit sa promoveze Bacalaureatul 2019, potrivit datelor indicate de Ministerul Educatiei. Calculat la numarul celor inscrisi la examen, procentul celor promovati a fost de 63,78, adica cel mai slab procent din ultimii 5 ani.

Adauga un comentariu