Eveniment-Social

Rezultate FINALE la examenul de Titularizare 2018. Abia acum INCEP emotiile celor care lupta pentru un post bun in invatamant

Publicat: 24 iul. 2018
1

Rezultate foarte bune la Iasi, dupa publicarea rezultatelor finale la examenul de Titularizare 2018. Datele statistice ale Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi arata ca 83.45 la suta dintre note au fost peste 5.00, sase note de 10, iar numarul profesorilor care au obtinut note peste 7.00 ajunge la 576.

Citeste si: IMPORTANT pentru toti profesorii ieseni! Au aparut modelele de subiecte pentru examenul de titularizare

"Avem convingerea ca vom avea la catedra colegi bine pregatiti, adevarati profesionisti. Pe de alta parte, este normal sa existe si note sub cinci. Vorbim despre un examen greu, ce necesita o buna pregatire in specialitate, dar si pedagogica. Astfel, note mai mici decat cinci au fost 182, note intre 5 si 6.99 – 342, note intre 7 si 7.99 – 260, note intre 8 si 8.99 – 200, note intre 9 si 9.99 – 110, note de 10 – 6", arata oficialii ISJ.

"Pe de alta parte, astazi, 25.07.2018, la Colegiul National «Costache Negruzzi», incepand cu ora 9:00, se realizeaza repartizarea candidatilor cu media de repartizare minimum sapte, calculata conform prevederilor art. 53 alin. (8) din Metodologie, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare, cu contract individual de munca, pe perioada nedeterminata, la nivelul judetului în care au sustinut proba practica sau inspectia la clasa în profilul postului, indiferent de judetul în care au sustinut proba scrisa. În data de 26 iulie se realizeaza repartizarea cadrelor didactice titulare a caror restrângere nu a fost solutionata prin transfer si a cadrelor didactice titulare anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul national si au obtinut media de repartizare minimum sapte, calculata conform prevederilor art. 53 alin. (8) din Metodologie", arata oficialii ISJ.

Citeste si: Statistica pe anul in curs, la examenul de TITULARIZARE! Cati candidati au reusit sa ia note de trecere! Iasul ocupa un loc fruntas in clasamentul notelor mari

De precizat ca, conform art. 53 alin. (8) din Metodologie: "pentru angajarea pe perioada nedeterminata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota sapte atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala la clasa în profilul postului sau, cel putin media opt la inspectiile la clasa în profilul postului, în cadrul examenului national de Definitivare în învatamânt, sesiunea 2018, pe parcursul anului scolar 2017 – 2018".

Candidati înscrisi si validati în judetul Iasi: 1.319, din care 1.188 au fost prezenti la teza, 131 absenti si 25 retrasi. Subiectele, atat de specialitate, cat si cele din arealul Didacticii si Metodicii predarii materiei la care au dat testul, au fost de dificultate medie.

Pe de alta parte, concurenta este acerba pe posturi precum: educator, invatator sau la discipline precum Limba romana, limbi straine, Biologie sau cele tehnice. Posturile titularizabile, in special pe zona municipiului Iasi, sunt doar cateva zeci.

Citeste si: Sedinte publice de distribuire a posturilor la titularizare – VEZI CALENDARUL

"Posturi disponibile la nivelul judetului Iasi pentru anul scolar 2018 – 2019: 2.396, din care 1.060 sunt posturi complete si 1.336 posturi incomplete. Din cele 1.060 posturi complete, 531 se afla in mediul rural, iar 529 se afla in mediul urban iesean. Posturile vor fi ocupate in sedinte publice, precum si in alte etape prevazute de legislatia in vigoare", au mai mentionat oficialii Inspectoratului Scolar.  

Adauga un comentariu