Eveniment-Social

Rezultate inițiale pentru admiterea în clasa a V-a la marile colegii din Iași: Emil Racoviță, Național și Costache Negruzzi (EXCLUSIV)

Publicat: 28 iun. 2020
Colegiile Emil Racoviță, Național și Costache Negruzzi
Colegiile Emil Racoviță, Național și Costache Negruzzi

Rezultatele inițiale, pentru admiterea în clasa a V-a au fost picate de marile colegii din Iasi: Emil Racoviță, Național și Costache Negruzzi. Acestea, ca și la examenele naționale 2020 sunt anonimizat! Ele pot fi consultate, pentru Colegiul National Emil Racoviță AICI: . La Colegiul National AICI . La Colegiul National Costache Negruzzi din Iași pot fi consultate AICI

 

Concurență mare pentru admiterea 2020 în clasa a V-a, organizată în marile licee din Iași! Astfel, la Colegiul Național „Emil Racoviță”, pentru 90 locuri sunt 310 elevi înscriși, la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, pe 150 locuri sunt 351 elevi înscriși, la Colegiul „Național”, pe 150 locuri sunt 412 elevi înscriși, iar la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” sunt 90 locuri, anume trei clase și un număr de 263 elevi înscriși. Testările sunt programate, simultan, mâine, 27 iunie 2020. Fiecare colegiu organizează concursuri la disciplinele Matematică și Limba și literatura română. Ministerul Educației și Cercetării a stabilit ca procesul de înscriere a elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a, anul școlar 2020-2021, să aibă loc online.

Ce concurență este la admiterea 2020 în clasa a V-a în marile colegii din Iași

Concurența la admiterea 2020 la Colegiul „Național” Iași este de 2.74 pe loc la general. La Colegiul Național „Costache Negruzzi”, concurența la general este de 2.34 pe loc. Pe de altă parte, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, concurența la general este 2.34 pe loc la general, iar la Colegiul Național „Emil Racoviță”, concurența la general este de 3.44 pe un loc în clasa a V-a. De precizat că datele sunt pentru ziua de joi, 25 iunie 2020. Unitățile de învățământ preuniversitar celebre din Iași așteptau, până astăzi, 26 iunie, încă confirmările de participare a copiilor la concursurile unde s-au înscris.

Cum se face admiterea 2020 în clasa a V-a în marile licee din Iași

Fiecare colegiu organizează concursuri la disciplinele Matematică și Limba și literatura română. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a prezentat detaliile ce țin de admiterea 2020 în liceele și colegiile din Iași! Acestea sunt legate de momentul în care încep înscrierile și când va avea loc evaluarea pentru intrarea în clasa a V-a.

„În colegiile naționale și liceele teoretice din municipiul Iași care școlarizează elevi de gimnaziu se derulează procesul de înscriere «on-line» a elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a, anul școlar 2020-2021, perioada agreată de toate unitățile școlare, în urma consultării acestora, fiind 27 mai și 12 iunie 2020. În situația în care numărul de elevi înscriși depășește numărul de locuri, va fi organizată și o etapă de selecție, la aceeași dată în toate unitățile implicate. În conformitate cu adresa Ministerului Educației și Cercetării – MEC cu numărul 29.852 din 22 mai 2020, perioada de susținere a probelor pentru Admiterea în clasa a V-a în anul școlar 2020-2021, în vederea realizării noilor formațiuni de studiu, este 26 și 30 iunie 2020”, au menționat cei de la Inspectoratul Școlar Județean Iași.

 

Adauga un comentariu