Eveniment-Social

Rezultate mai bune ca anul trecut! Iata care au fost ultimele medii de admitere la Scoala Sanitara

Publicat: 04 aug. 2015
1

Ieri au fost afisate rezultatele la examenul de admitere la Scoala Postliceala Sanitara Grigore Ghica Voda” Iasi. Ultima medie de admitere pe locurile bugetate la specializarea de asistent medical generalist a fost 7.10, mai mare fata de anul 2014, cand ultima medie de admitere a fost 5.50 la locurile bugetate.

„La locurile cu taxa, dam posibilitatea celor care nu au intrat la buget sa opteze, iar daca acestia nu doresc, pot opta cei picati. Pana pe data de 14 august acestia se pot inscrie, apoi tragem linie si vom vedea care va fi ultima medie, in ordinea descrescatoare a mediilor, pana se vor ocupa cele 300 de locuri. E posibil sa fie si candidati cu note sub 5 la taxa”, a declarat Edmond Ciumasu, directorul Scolii Sanitare de Stat. Ultima medie de la specializarea asistent medical farmacist a fost 8.30, iar la specializarea balneofiziokinetoterapie si recuperare ultimul loc l-a ocupat cel cu media 7.81. Criteriul de departajare a celor care au avut aceeasi nota la aceste doua specializari a fost media de absolvire a anilor de liceu.

„Cei care sunt la buget, trebuie sa plateasca taxa de inmatriculare de 100 de lei, iar cei la locurile cu taxa, trebuie sa plateasca jumatate din prima rata a taxei de scolarizare, adica 300 de lei, sa confirme locul si sa stim pe cine mizam, exact ca la facultate„, a mai precizat directorul Scolii Sanitare de Stat. La examenul de admitere de luni, 3 august, pentru specializarea de asistent medical generalist, au participat doar 703 candidati din cei 759 inscrisi, restul de 56 fiind absenti.

Comentarii
  • pentru cei care nu isi pot permite taxa de inscriere de 300 lei si taxa de 2300, taxa de scolarizare anuala va asteptam sa abordati si scolile sanitare private acreditate cu valoarea taxelor anuale cuprinse intre 1500-2000 lei, a caror diploma este recunoscuta atat in tara cat si in strainatate, scoli care incearca sa ajunga competanta si profesionalismul celor „de stat” – vezi P.Branzei, D. Cantemir, FEG, Augustia.

Adauga un comentariu