Eveniment-Social

Rezultate slabe în Iași la examenul de Titularizare 2021! Bătălie strânsă pentru a obține un post didactic bun în municipiu

Publicat: 28 iul. 2021
Candidați la examenul de Titularizare, la proba scrisă
Rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar - sesiunea 2021 - Titularizare (înainte de înregistrarea contestațiilor) au fost publicate. La nivelul județului Iași, procentul notelor de peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 46,5 la sută, peste media pe țară, care este 44,47 la sută, iar procentul notelor între 5 și 7 este de 34,84 la sută. Astfel, rata de promovabilitate este de 81,34 la sută

Ieri, 27 iulie 2021, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele (înainte de contestații) la examenul de Titularizare 2021. La nivelul județului Iași, procentul notelor de peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 46,5 la sută, peste media pe țară, care este 44,47 la sută, iar procentul notelor între 5 și 7 este de 34,84 la sută. Astfel, rata de promovabilitate este de 81,34 la sută

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a publicat ieri rezultatele (înainte de contestații) la examenul de Titularizare 2021.
La nivelul județului Iași, procentul notelor de peste 7 obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 46,5 la sută, peste media pe țară, care este 44,47 la sută, iar procentul notelor între 5 și 7 este de 34,84 la sută. Astfel, rata de promovabilitate este de 81,34 la sută. Pe de altă parte, din promoția curentă, 44 la sută dintre candidați au obținut note de peste 7, peste media pe țară, care este 40,63 la sută.

Opt candidați au obținut nota 10, județul Iași plasându-se în acest clasament pe poziția a patra pe țară

Totodată, 8 candidați au obținut nota 10, județul Iași plasându-se în acest clasament pe poziția a patra pe țară. De asemenea, 678 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, iar 514 candidați au note între 5 și 6,99. La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 1.548 de candidați, din totalul de 1.938 de candidați înscriși.

În centrele de evaluare au fost notate 1.475 de lucrări, întrucât 72 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar lucrarea unui candidat au fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei. Contestațiile au putut fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Iași (ISJ) sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie (astăzi), până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează pe 3 august la sediul ISJ și pe site-ul Ministerului Educației

Contestațiile pot fi transmise și prin e-mail, după afișarea rezultatelor, până pe 28 iulie (astăzi), la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează pe 3 august la sediul ISJ și pe site-ul Ministerului Educației. Pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire) – minimum nota 5. Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 70/2020.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de către ISJ în intervalul 4-5 august 2021. Cea mai mare concurență este pentru un post de învățător, educator, profesor de Educație Fizică și Sport, Limba și literatura română, respectiv Limba engleză. De precizat este faptul că doar aproximativ 160 de posturi sunt de titular în județul Iași. Și, dintre acestea, cele mai multe sunt în mediul rural.

Adauga un comentariu