News Flash:

Rezultate slabe la bacalaureat

7 Iulie 2008
1785 Vizualizari | 0 Comentarii
Rezultate slabe la bacalaureat
• Dezamagire in randul absolventilor de liceu care au sustinut bacalaureatul in sesiunea iunie-iulie • Procentul de promovabilitate este cu opt procente mai mic decat anul trecut si cu unsprezece procente mai mic decat cel din urma cu doi ani • Procentul promovabilitatii din acest an, inainte de rezolvarea contestatiilor, este de 72,01 la suta • Au fost depuse 1.686 de contestatii, din care doua treimi la matematica si limba si literatura romana, aproape dublu fata de anul trecut • Doar cinci candidati au obtinut 10 la media generala de admitere


Promotia din anul acesta care a sustinut examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, a obtinut rezultate mai slabe decat promotiile anterioare. Procentajul de promovabilitate pe judetul Iasi este de 72,01 la suta, procent care in urma rezolvarii contestatiilor depuse va suferi modificari, insa nu foarte insemnate. In cifre, situatia se prezinta astfel: 5.704 de candidati au fost declarati reusiti, iar 2.211 respinsi, ceea ce, procentual, inseamna ca 27,91 la suta au picat aceasta sesiune a bacalaureatului. "Nu este vorba de o promovabilitate scazuta, ci este vorba de un procent realist. Judetul Iasi nu a depasit masura, este un procent care se explica prin faptul ca este vorba de o generatie numeroasa cu o pregatire mai slaba. S-au schimbat si subiectele pentru examen, dar si variantele au fost mai multe. Totodata, s-a mers mai mult pe creativitate si nu pe invatarea mecanica. Subiectele la matematica nu au fost asa de comode, ci au avut un grad ridicat de dificultate. In ceea ce priveste comisiile de supraveghere, acestea au fost foarte atente, impiedicand orice tentative de fraudare a bacalaureatului. Pentru cei care au picat examenul de bacalaureat urmeaza a doua sansa, la sesiunea de toamna", a precizat prof. Camelia Gavrila, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. Totusi, se pare ca invatamantul iesean preuniversitar a intrat intr-un reflux. Chiar daca invatamantul de masa este astfel, cel elitar este in top fata de cel la nivel national, fiind inregistrate foarte multe succese individuale ale olimpicilor. Reamintim ca procentul de promovabilitate de anul trecut a fost de 80,30 la suta, cu trei procente mai mic decat cel din anul 2007, de aproximativ 83 la suta, ambele procente fiind dupa rezolvarea contestatiilor. Daca pe tara au fost obtinute doar 87 de medii de zece, cinci din acestea sunt obtinute de absolventii ieseni. Cele mai multe note sunt cuprinse intre 8 si 8,99, si anume un numar de 1.963. In ordine descrescatoare a numarului de note cuprinse intr-un interval de punctaj, urmeaza cei care au obtinut medii intre 7 si 7,99, unde un numar de 1.585 de candidati au obtinut medii in acest interval. Apoi, intre 9 si 9,99 a existat un numar de 1.453 de note. La limita, intre 6 si 6,99, un numar de 698 de candidati au fost notati. Pe de alta parte, numarul contestatiilor nu este neglijabil.

Nemultumitii

Nu mai putin de 1.686 de candidati s-au considerat neindreptatiti in ceea ce priveste nota obtinuta. Cei mai multi, ca si anul trecut, la disciplinele matematica si limba si literatura romana, dar si la cele tehnice. In 2007 a fost depus un numar de 931 de contestatii, iar in urma rezolvarii favorabile, procentul de promovabilitate a crescut cu doi la suta. Situatia creata este stanjenitoare, mai ales daca procentul de promovabilitate va creste cu peste 4-5 procente in urma rezolvarii contestatiilor, deoarece aceasta ar arata grave nereguli fie la corectare, fie la gestionarea bazei de date. "Numarul total de contestatii depuse la nivelul judetului Iasi este de 1.686, din care 537 au fost depuse la limba si literatura romana, iar un numar de 651 la disciplina matematica. De asemenea, un numar important de contestatii a fost inregistrat la disciplinele tehnice", a precizat prof. Sabina Manea, inspector de imagine al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. In perioada 7 - 8 iulie vor fi analizate toate contestatiile. In ceea ce priveste rezultatele finale in urma analizarii contestatiilor, acestea vor fi afisate pe data de 9 iulie.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nemultumitii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1510 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013975 (s)