Eveniment-Social

REZULTATELE editiei din acest an ale Concursului National de Chimie Magda Petrovanu, derulat la Iasi

Publicat: 09 apr. 2017
1
Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi a organizat, sub motto-ul „Fii si tu chimist!”, la finalul saptamanii trecute (8 aprilie 2017 – n.r.), cea de a IX-a editie a Concursului de Chimie Magda Petrovanu. La editia din acest an s-au înscris 1.500 elevi, 665 la nivel de gimnaziu, ce provin din institutiile de învatamânt preuniversitar din 13 judete, Bucuresti si Republica Moldova care vor fi însotiti de 278 cadre didactice coordonatoare. 
VEZI AICI REZULTATELE CONCURSULUI NATIONAL DE CHMIE MAGDA PETROVANU, IASI 2017 

Si de aceasta data, echipa Iasului s-a aflat la inaltime si a obtinut cele mai bune rezultate. S-au remarcat cele doua Premii de Excelenta, pentru punctaj maxim, obtinute de Malina Elena Constantinescu, clasa a VIII-a de la Colegiul National, coordonata de prof. Marioara Lacatusu si elevul Constantin Cosmin Teslarasu, clasa a X-a de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, coordonat de prof. Mihaela Cucos!

Citeste si : Rezultatele Concursul National de Chimie „Magda Petrovanu” derulat la Iasi

De reamintit ca proba de concurs s-a desfasurat pe profiluri si niveluri de studiu ale disciplinei Chimie, în 17 amfiteatre ale Universitatii Cuza. De asemenea, toti participantii au putut vizita, dupa desfasurarea concursului, Gradina Botanica Anastasie Fatu si Muzeul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, având intrarea libera. Cei care au dorit, au putut asista si la efectuarea unor experimente demonstrative de catre studentii din asociatia ASCIS, organizate în unul din laboratoarele facultatii iesene. 

Adauga un comentariu