Eveniment-Social

Rezultatele finale ale elevilor ieseni la Evaluarea Nationala

Publicat: 04 iul. 2016
1

Astazi, 5 iulie 2016, dupa ora 12:00, vor fi publicate rezultatele finale la Evaluarea Nationala (EN). Dincolo de toate acestea, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au prezentat situatia contestatiilor depuse de candidati in urma sustinerii probelor.

Citeste si:  OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

Astfel, 670 de contestatii au fost depuse la Romana, in timp ce 488 de contestatii au fost facute la Matematica. Potrivit regulamentului, lucrarile nu vor fi reevaluate la Iasi, ci in alte judete. Pe de alta parte, Iasul se plaseaza pe locul I (dupa municipiul Bucuresti – n.r. ) dupa numarul notelor de zece, anume 23, si pe locul al VI-lea dupa procentul de promovabilitate la nivel national.

Citeste si:  Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

La examenul de EN, elevii ieseni au obtinut, înainte de contestatii, rezultate foarte bune: un procentaj de promovabilitate de 88.96 la suta – Limba româna si unul de 74.06 la suta – Matematica.
Numarul elevilor prezenti, la ambele probe a fost de 6.133, dintre care 1.077 au obtinut medii între 9 – 9.99 la Limba româna si  591 de elevi care au obtinut medii între 9 – 9.99 la Matematica.

Citeste si:  Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematica

Dupa aflarea rezultatelor finale, urmeaza inscrierea la clasa a IX-a, dupa urmatorul calendar: 12 iulie – completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, 8-12 iulie – introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere, 9-13 iulie – verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, 19 iulie – repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2016 – 2017, 20 iulie – afisarea in scolile gimnaziale a rezultatelor, adica a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in liceele din judet.

Citeste si:  ATENTIE ELEVI! S-au publicat rezultatele la Evaluarea Nationala. Vezi cati candidati din Iasi au luat 10

De asemenea, pe 20 iulie se va derula afisarea de catre fiecare liceu a listei candidatilor repartizati in acea unitate, iar intre 21-29 iulie se va derula depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati. La admiterea in liceu, va conta in proportie de 75 la suta media de la Evaluarea Nationala si 25 la suta media generala de absolvire a claselor V-VIII, ca si pana acum.

Citeste si:  Evaluarea Nationala. Elevii din Iasi au obtinut cele mai multe note de 10. Pe ce loc se afla Iasul la nivel nationa





Adauga un comentariu