Actualitate

Rezultatele FINALE la admiterea 2018 la UMF Iasi. Vezi care au fost primele si ultimele medii de intrare

Publicat: 26 iul. 2018
1

In sfarsit, si acesta este un fapt curios, UMF Iasi a "reusit" sa publice ultima dintre institutiile publice de stat din zona medicala rezultatele la procesul de selectie a viitorilor studenti pe acest segment, la nivel national. 

Astazi, 26 iulie 2018, s-au afisat rezultatele la concursul de admitere pe locuri bugetate si pe locuri cu taxa in lei la UMF Iasi. Ultima medie la buget, la Medicina Generala, este 8,91. La specializarea Asistenta Medicala Generala, ultima medie la buget este 7,76 iar la Nutritie si Dietetica, 7,37. La Medicina Dentara, ultima medie la buget este 7,57, la Tehnica Dentara, 7,11. La Farmacie, ultima medie la buget este 5,38. La Bioinginerie Medicala, ultima medie la buget este 8,94, iar la Balneofiziokinetoterapie, 6,06.

Candidatii admisi pe locuri fara taxa trebuie sa confirme in scris locul, pana la data de 10 august, prin completarea unui angajament si a achitarii taxei de inmatriculare (200 lei). Candidatii admisi pe locuri cu taxa trebuie sa confirme in scris locul pana la data de 10 august, prin completarea unui angajament, a achitarii taxei de inmatriculare (200 lei) si a 1/3 din taxa de scolarizare.

Numarul de candidati din acest an, in crestere comparativ cu anul 2017

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi a organizat concurs de admitere la toate specializarile: Medicina (durata studiilor 6 ani), Medicina Dentara (durata studiilor 6 ani), Farmacie (durata studiilor 5 ani), Asistenta Medicala Generala (durata studiilor 4 ani), Nutritie si Dietetica (durata studiilor 3 ani), Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare (durata studiilor 3 ani), Tehnica Dentara (durata studiilor 3 ani) si Bioinginerie (durata studiilor 4 ani).

Numarul de locuri bugetate – 722 – au fost distribuite astfel: 298 la Medicina, 55 la Asistenta Medicala Generala, 10 la Nutritie si Dietetica, 89 la Medicina Dentara, 33 la Tehnica Dentara, 99 la Farmacie, 74 la Balneofiziokinetoterapie si recuperare si 64 la Bioinginerie Medicala.

Numarul de locuri cu taxa in lei – 613 cu urmatoarea distributie: 178 pentru Medicina, 132 pentru Asistenta Medicala Generala, 36 – Nutritie si Dietetica, 66 de locuri pentru Medicina Dentara, 39 pentru Tehnica Dentara, 97 la Farmacie, 21 la Bioinginerie si 44 la Balneofiziokinetoterapie si recuperare.

In plus, au fost puse la dispozitia elevilor din mediul rural 22 de locuri (2 la Medicina, 5 la Asistenta Medicala Generala, 2 la Nutritie si Dietetica, 2 la Medicina Dentara, 5 la Tehnica Dentara si 6 la Farmacie), 6 locuri pentru romi (2 la Medicina, 1 la Asistenta Medicala Generala, 1 la Medicina Dentara, 1 la Tehnica Dentara si 1 la Farmacie) si 17 locuri pentru romani de pretutindeni.

Inscrierile au avut loc in saptamana 16-21 iulie iar concursul de admitere a avut loc miercuri, 25 iulie, sub forma unui test grila, cu durata de trei ore.

Disciplinele de concurs au fost:

– Medicina si Medicina Dentara – Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia omului) – obligatoriu si Chimie organica sau Fizica – la alegere.

– Farmacie: Chimie organica – obligatoriu si Biologie vegetala sau Biologie clasa a XI-a la alegere.

– Asistenta Medicala Generala, Tehnica Dentara, Nutritie si Dietetica – la alegere intre Biologie clasa a XI-a sau Chimie organica.

– Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare – Biologie clasa a XI-a

– Bioinginerie – la alegere intre Matematica sau Biologie clasa a XI-a

Ierarhizarea candidatilor s-a facut in ordinea descrescatoare a mediei, in care o pondere de 90% a avut-o nota obtinuta la testul grila, iar 10% media de la bacalaureat.

In ce priveste concurenta, la Medicina au fost 956 de candidati pe 298 de locuri bugetate ceea ce inseamna o concurenta de 3,21 candidati pe un loc, la Asistenta Medicala Generala, au fost 5,64 de candidati pentru fiecare dintre cele 55 de locuri bugetate, la Medicina Dentara, 336 de candidati pe 89 de locuri, o concurenta de 3,78 de candidati/loc, la Tehnica Dentara au fost 125 pe 33 de locuri, aproximativ 3,79 candidati pe un loc, iar la Farmacie 104 candidati pe 99 locuri, reprezentand o concurenta de 1,05 candidati pe un loc bugetat. La Facultatea de Bioinginerie Medicala au fost 101 de candidati pe cele 64 de locuri de la Bioinginerie, rezultand o concurenta de 1,58 pe un loc, si 178 pe cele 74 de la Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala, 2,8 de candidati pe un loc.

In total, 2150 de candidati au participat la examenul de admitere din acest an, in crestere cu 6% comparativ cu anul 2017 cand s-au inscris 2022 candidati.

VEZI AICI Rezultatele concursului de admitere – sesiunea iulie 2018

Comentarii
  • Dar,surprize,surprize…Una dintre cele ce au obtinut acum o luna 10 (zece) la bacalaureat N-A reusit la medicina nici macar pe un loc cu taxa.Ramane voi ziaristii daca aveti curaj sa aflati cine si a cui este.

  • Ce treaba are notă nota de la bac cu probele grele de la admitere? Prima e 10% iar a doua 90% din media finală. Un copil care a luat 10 la bac poate avea nevoie de puțină odihna, cei mai mulți au trecut de la un examen la altul. Dar de ce nu va uitati pe admisii la buget la medicina pe locuri rurale, adică unde au candidat copii care au terminat liceul la țară. Este ok sa ai 6 si ceva la proba scrisa si sa fii admis la medicină? NU!

Adauga un comentariu