News Flash:

Rezultatele finantarilor pentru infiintarea de firme

13 Ianuarie 2009
832 Vizualizari | 0 Comentarii
Anghel Ficu
• Anul trecut s-au infiintat 30 de intreprinderi mici si mijlocii"In anul 2008, iesenii au depus dosare pentru patru programe cu finantare de la bugetul de statAstfel, au fost 106 aplicanti pentru "Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata", dintre care doar 30 au beneficiat de finantare", a declarat directorul OTIMMC Iasi

Pe parcursul anului 2008, la nivelul judetului Iasi au fost infiintate 30 de societati comerciale cu finantare prin intermediul Programului de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata.

"In anul 2008, iesenii au depus dosare pentru patru programe cu finantare de la bugetul de stat. Astfel, au fost 106 aplicanti pentru Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, dintre care doar 30 au beneficiat de finantare, ceilalti fiind respinsi din cauza faptului ca aveau datorii sau nu prezentau facturi care prin care sa demonstreze ca au investit pentru demararea unei afaceri. Valoarea totala acordata de la bugetul de stat pentru cei 30 de finantati a fost de 1.100.000 milioane lei. De asemenea, in ceea ce priveste Programul pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit au fost 28 de beneficiari carora li s-a acordat o suma totala de peste 500 mii lei. Pe programul START a fost depus un singur proiect cu o valoare de 6.000 lei, iar pe Programul pentru sustinerea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la servicii de instruire si consultanta au fost 14 beneficiari, valoarea totala a proiectelor insumand aproximativ 161 mii lei", a declarat Anghel Ficu, director executiv al Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi.

Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata presupune dezvoltarea si modernizarea activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor pe piata. Scopul acestui program este de a sprijini operatorii economici, societatile comerciale, societatile cooperative, persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice in mod independent. In ceea ce priveste programul START, sunt sprijiniti tinerii prin facilitarea accesului acestora la finantare pentru a-si deschide afaceri. Pot beneficia de prevederile acestui program persoane fizice, intreprinderi individuale, societati comerciale si asociatii individuale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

programul start
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2975 (s) | 22 queries | Mysql time :0.185746 (s)