Eveniment-Social

Rezultatele investitiilor europene in invatamantul dentar iesean – FOTO

Publicat: 25 iun. 2013

@ Studentii la Stomatologie au la dispozitie tehnologii de ultima generatie pentru a imbina teoria cu practica

Trei proiecte europene au fost desfasurate cu succes de Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina „Gr. T. Popa” (UMF). Desi initial, au fost mai multe obstacole in implementarea acestora, bilantul general scoate in evidenta indeplinirea cu succes a obiectivelor tintite. Principalul scop al derularii celor trei proiecte a fost imbunatatirea ofertei invatamantului dentar iesean, prin intampinarea nevoilor studentilor si cadrelor didactice universitare. Primul proiect, „Adaptarea ofertei invatamantului medical dentar superior la nevoile pietei muncii si ale societatii bazate pe cunoastere”, a avut o valoare de 15 milioane de lei. Acesta a fost derulat in parteneriat cu Universitatea „Ovidius” Constanta, Universitatea „Carol Davila” Bucuresti, Asociatia Dentara Romana si Universitatea Goethe din Frankfurt. Cel de-al doilea proiect european, „Stagii de pregatire pentru integrarea rapida pe piata muncii a studentilor specializati in medicina dentara”, a avut o valoare de aproximativ 14 milioane de lei si s-a desfasurat in colaborare cu studenti si cadre universitare din Tg. Mures si Cluj-Napoca. Ambele proiecte au fost cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU). Studentii care aspira catre o cariera in domeniul medicinei dentare au acum acces la cele mai performante tehnologii. Printre rezultatele cele mai importante ale celor doua proiecte se pot enumera biblioteca virtuala, platforma dent-cursuri, platforma dent-stagii, navigare computerizata in medicina dentara prin sistemele DENTSIM-3D. „Cele trei proiecte imbina teoria cu practica si actul didactic cu dotarile de ultima generatie. Fara absorbtia fondurilor europene, invatamantul dentar iesean ar fi fost cu mult in urma. Pana in prezent, 2092 de studenti si cadre didactice au accesat platforma dent-cursuri. Am intampinat mai multe obstacole in perioada implementarii, dar am reusit sa ne indeplinim obiectivele specifice punctate din momentul in care am depus timizi proiectele”, a precizat prof. univ. dr. Norina Forna, decan al Facultatii de Medicina Dentara.loading...

Comentarii
  • Vai de f.u.n.d.u.l. nostru!Mergeti la tara sa vedeti toti romanii nostri fara dinti si cu gingiile distruse sau copiii cu dinti in totalitate distrusi unde pretul unei lucrari dentare ajunge la ceruri iar madam Norina Forna face simpozioane,congrese,proiecte,intruniri.Stiti madam Forna ca sunt comune in judetul Iasi unde NU a calcat de ani buni un medic stomatolog!Ce tara trista!

  • Asa-zisii doctori, adica medicii, nu accepta ca alte categorii profesionale, inginerii, sa-i invete ceva. Ei stiu tot. Isi predau unii altora. Se reguleaza intre ei( adica isi predau cursurile) ca melcii, ca unele triburi, de aceea generatiile de stomatologi sunt din ce in ce mai degenerate. Sunt in afara tehnicii, va spun eu, inginer mecanic facut la zi si la vremea lui.

Adauga un comentariu