Local

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 din judeţul Iaşi (înainte de contestații)

Publicat: 22 iun. 2020
Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 din judeţul Iaşi
Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 din judeţul Iaşi

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 din judeţul Iaşi! Inspectoratul Școlar Județean Iași a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020. Situația statistică generală arată că dintre cei 6507 candidați prezenți la ambele probe, 5156 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79,24%, față de 77,44% pentru anul 2019. Dintre aceștia, 46 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece), număr aflat în creștere semnificativă față de anul trecut când au fost înregistrate 35 de medii generale de 10 (zece).

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 din judeţul Iaşi! Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin atât din mediul urban

Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin atât din mediul urban (Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviţa” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Haşdeu” Iași, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Iași, Școala Gimnazială „Gheorghe I. Brătianu” Iași, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași, Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași ), cât și din mediul rural (Școala Profesională Cozmești).

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 din judeţul Iaşi! Care a fost rata de participare

Rata de participare a fost de 87.96%: 6507 candidați prezenți, dintr-un total de 7401 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5740 de candidați (87,85%), iar 239 candidați au fost notați cu 10 (zece), față de doar 97 în 2019.

La proba de Matematică, 4807 candidați (73,82%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 189 de candidați au obținut nota 10 (zece), față de 188 în 2019. Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă.

Când vor apărea rezultatele finale

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Prof. dr. Genoveva Farcaş este extrem de încântată de notele de la Evaluarea Naţională 2020

Prof. dr. Genoveva Farcaş , Inspectorul Şcolar General ISJ Iaşi a afirmat, într-o declaraţie, faptul că este încântată de notele obţinute de elevi în cadrul Evaluării Naţionale 2020. Conform şefei ISJ Iaşi, o uriaşă creştere a notelor de 10 s-a înregistrat la proba de Limba şi Literatura Română.

” 6507 elevi absolvenţi din clasele de gimnaziu au susţinut Evaluarea Naţională 2020. După rezultatele obţinute şi afişate cu puţin timp în urmă, suntem bucuroşi să afirmăm că aproape 80% dintre elevii care au participat la Evaluarea Naţională au obţinut medii de peste 5. Ne bucura mediile de 10 obţinute de elevii ieşeni. După cum ştiţi, 46 de copii din Iaşi au obţinut medii de nota 10, un număr mai mare decât anul precedent. Comparativ cu 2019, observăm o creştere spectaculoasă a notelor 10 obţinute la proba de Limba şi Literatura Română. În acest an au fost 239 de elevi cu nota zece, comparativ cu cei 97 de elevi din 2019. La disciplină Matematică se observă aproape acelaşi număr de medii de 10. Anul trecut au fost 188 de elevi, iar anul acesta sunt 189 de elevi.

În acest context ne bucurăm să confirmăm bună pregătire a elevilor noştri, a dascălilor care i-a coordonat. Aş vrea să precizez că aceste rezultate sunt parţiale. Elevii au timp pe data de 22 inclusiv 23 iunie să conteste rezultatele obţinute. Rezultatele finale vor fi publicate pe data de 27 iunie. Conform ministerului, etapa specială a Evaluării Naţionale se va desfăşura pe dată 29-30 iunie. Această etapă se adresează celor care nu au putut participa în prima etapă a examenelor.” a conchis prof. dr. Genoveva Farcaş, Inspector General Şcolar ISJ Iaşi.

Adauga un comentariu