Eveniment-Social

Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2020, la Iași! Notele vor fi publicate, înainte de contestații, pe 30 iunie!

Publicat: 26 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2020 la Iași Notele vor fi publicate înainte de contestații pe 30 iunie
Examenul național Bacalaureat 2020, la final: urmează afișarea rezultatelor pentru absolvenții de clasa a XII-a, înainte de contestații, pe 30 iunie

Peste 5.600 de absolvenți de clasa a XII-a din Iași așteaptă rezultatele examenului de Bacalaureat 2020, înainte de contestații. Notele vor fi publicate pe 30 iunie, în format anonimizat, până la ora 12:00. Tot pe 30 iunie va avea loc depunerea eventualelor contestații, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Pe 5 iulie este programată afișarea rezultatelor la contestații

Peste 5.600 de absolvenți de clasa a XII-a din Iași așteaptă rezultatele, înainte de contestații, la Bacalaureat 2020. Ieri, 25 iunie, candidații au susținut ultima probă de la Bacalaureat 2020, proba la alegere a profilului și a specializării. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a prezentat datele legate de finalul examenului de Bacalaureat 2020.
Dintre cei 5.624 de candidați înscriși pentru susținerea testului scris la una dintre disciplinele programate ieri (Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană – 1.103, Biologie – vegetală și animală – 613, Chimie anorganică – 177, Chimie organică – 82, Fizică – 310, Economie – 33, Filosofie – 18, Geografie – 1.852, Informatică – 451, Logică și argumentare – 698, Sociologie – 25 și Psihologie – 77), s-au prezentat 5.442 de candidați. Așadar, 182 de candidați au fost absenți.

Niciun candidat nu a fost înregistrat cu temperatură peste 37,3 grade Celsius la filtrul epidemiologic. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați doi candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Nu s-au folosit subiectele de rezervă pentru nicio disciplină de examen.
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12:00.

Rezultatele probelor de la Bacalaureat 2020 vor fi confidențiale!

În conformitate cu prevederile referitoare la protecția persoanelor fizice în ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica „rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel. Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului”, arată Ministerul Educației și Cercetării.
Pe site se va afișa doar codul unic al candidatului, școala de proveniență și rezultatele probelor. Diferit de anii trecuți, site-ul edu.ro va afișa nota, codul unic al elevului, dar și școala de proveniență a acestuia. Astfel, numele nu va ma fi afișat pe site.

Urmează alte două sesiuni la Bacalaureat 2020

Premierele pe care le marchează examenul național de Bacalaureat 2020 sunt organizarea a 3 sesiuni, prin renunțarea la sesiunea specială pentru olimpici, dar adăugarea uneia pentru elevii afectați de noul coronavirus sau cu temperatură la primele examene.
O noutate o reprezintă organizarea examenului de Bacalaureat 2020 în aproape orice liceu. Anul acesta, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare și sunt absolvenți de liceu.

Cum se poate promova la examenul de Bacalaureat 2020

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat 2020, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. E obligatoriu ca absolvenții de clasa a XII-a să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea. Trebuie să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise.

Liceenii nu au avut voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe. Este interzis și cu însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.
Tinerii care s-au prezentat la Bacalaureat 2020 sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitare stabilită de comisia de Bacalaureat în acest scop.

Adauga un comentariu