Boli si tratamente

Oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de COVID-19 acasă decât în afara locuinței

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de COVID-19 acasă decât în afara locuinței
Risc mai mare de îmbolnăvire de COVID-19 acasă

Risc mai mare de îmbolnăvire de COVID-19 acasă. Epidemiologii sud-coreeni au descoperit că oamenii au mai multe șanse să contracteze noul coronavirus de la membrii propriilor familii decât de la contactele din afara casei.

Un studiu publicat în Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) pe 16 iulie a analizat în detaliu 5.706 de pacienți care au fost pozitivi pentru coronavirus și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.

Rezultatele au arătat că mai puțin de 2% din contactele non-gospodărești ale pacienților au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienților au contractat boala.

Risc mai mare de îmbolnăvire de COVID-19 acasă

Pe grupe de vârstă, rata infecției în gospodărie a fost mai mare atunci când primele cazuri confirmate au fost adolescenți sau persoane în varsta de 60-70 de ani.

„Acest lucru se datorează probabil faptului că aceste grupe de vârstă sunt mai susceptibile să fie în contact strâns cu membrii familiei, deoarece grupul are mai multă nevoie de protecție sau sprijin”, Jeong Eun-kyeong, directorul Centrelor Coreene pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC), unul dintre autorii studiului, potrivit Reuters.

Copiii cu vârsta de nouă ani și mai mici au fost cel mai puțin probabil să fie pacientul indice, a declarat Dr. Choe Young-june, un profesor de medicină din Hallym, care a condus lucrarea, deși a menționat că dimensiunea eșantionului a fost mică.

Copiii cu COVID-19 au fost, de asemenea, mai susceptibili de a fi asimptomatici decât adulții, ceea ce a făcut mai dificilă identificarea cazurilor de index în cadrul acelui grup.

„Diferența în grupa de vârstă nu are o semnificație uriașă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză”, a spus Choe.

Datele pentru studiu au fost colectate între 20 ianuarie și 27 martie, când noul coronavirus s-a răspândit exponențial și pe măsură ce infecțiile zilnice din Coreea de Sud au atins apogeul lor.

Adauga un comentariu