International

Risc MAJOR de RAZBOI: In Ucraina se dau lupte intense

Publicat: 18 nov. 2014
1
Cinci soldati ucraineni si-au pierdut viata si alti opt au fost raniti in estul separatist prorus al Ucrainei in ultimele 24 de ore, a anuntat Statul Major al armatei ucrainene angrenata in operatiunea militara impotriva insurectiei in estul tarii pe site-ul sau de internet, citat de AFP.

Citeste si: Un comandant si opt ofiteri au MURIT dupa ce elicopterul in care se aflau s-a PRABUSIT

Potrivit purtatorului de cuvant al armatei, Vladislav Selezniov, rebelii prorusi au deschis focul de 33 de ori asupra pozitiilor ucrainene. Soldatii au pierit in urma unor tiruri sau dupa ce au sarit in aer, trecand peste mine artizanale, a precizat el.
Insurgentii ‘plaseaza in mod activ mine, expunand pericolului civilii’, ceea ce constituie o tactica relativ noua a rebelilor in acest conflict, care a inceput la mijlocul lunii aprilie si s-a soldat deja cu peste 4.000 de morti, potrivit ONU.

Citeste si: Jirinovski: Romania poate profita de instabilitate pentru a anexa teritorii ucrainene

Militarii ucraineni au fost tinta unor tiruri in apropiere de localitatea Sciastie, in regiunea Lugansk, unde se afla o centrala termica ce alimenteaza regiunea, si in zona aeroportului Donetk, obiectiv strategic disputat de mai multe luni de fortele ucrainene si rebeli.
Insurgentii ‘au efectuat tiruri de artilerie asupra noului terminal’, potrivit aceleiasi surse.
Aeroportul international din Donetk, teatrul unor lupte crancene din luna mai, este acum practic devastat, dupa ce a fost reconstruit cu ocazia Euro 2012.
Sursa: romaniatv.net
Adauga un comentariu