National

Risc maxim de avalansa in muntii Fagaras

Publicat: 09 ian. 2013
1
Salvamontistii trag un semnal de alarma si ii avertizeaza pe turistii care se aventureaza pe traseele din muntii Fagaras sa fie echipati corespunzator si sa aiba la ei echipament de salvare din avalansa, pentru ca riscul de avalansa este unul maxim.
Salvamontistii spun ca riscul foarte mare de avalansa, de gradul 5 din tot atatea posibile, se va mentine si in zilele urmatoare. „Pentru prevenirea accidentelor montane, solicitam turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si deasemenea sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona. Recomandam turistilor care se deplaseaza in zona montana sa fie echipati specific perioadei de iarna si deasemenea cu echipament de salvare din avalansa, respectiv sonda de avalanse, lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa”, a declarat Adrian David, seful Serviciului salvamont Sibiu, pentru Adevarul. 
Potrivit sursei citate, in zona turistica Balea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascada. In caldarea glaciara a lacului Balea deplasarile trebuiesc efectuate respectand toate conditiile impuse de perioada in care riscul de avalansa ramane ridicat. Turistii care doresc sa practice sporturi de iarna in aceasta zona sunt rugati sa solicite informatii si sa respecte recomandarile patrulei Salvamont aflata in zona. 
Adauga un comentariu