La psiholog

Riscul de depresie, crescut de migrene

Publicat: 19 oct. 2013
7

Persoanele care au migrene in mod constant sunt expuse unui risc mai mare de a suferi o depresie, in special daca sunt tinere, sustin specialistii in domeniu.

Conform unui studiu publicat in cursul acestei saptamani in revista de profil „Depression Research and Treatment”, migrenele pot avea ca urmare depresia, scrie ziare.com, care citeaza inquisitr.com.

Cercetarea a fost coordonata de Esme Fuller-Thomson, de la Universitatea din Toronto, Canada. Ea si colegii ei au constatat ca barbatii care sufera de migrene se confrunta mai des cu depresia (8,4%), in comparatie cu cei care nu au migrene (3,4%).

In cazul femeilor, depresia a aparut la 12,4% dintre cele care au avut migrene, fata de 5,7% din randul femeilor care nu au avut asemenea probleme. Expertii au mai constatat ca tinerii care au migrene sunt expusi unui risc mai mare de depresie.

Femeile cu varsta de 30 de ani au un risc de sase ori mai mare sa die diagnosticate cu depresie daca au migrene, fata de cele cu varsta de peste 65 de ani. In plus, femeile necasatorite se confrunta si mai des cu aceasta afectiune.

Specialistii au analizat informatiile provenite de la un studiu facut in 2007 in Canada, in care au fost luate in calcul 6.000 de persoane cu asemenea probleme. 

Adauga un comentariu