Economic Local

Riscul deprecierii leului exista daca Traian Basescu amana numirea unui premier

Publicat: 10 dec. 2012
1

Potrivit lui Eugen Sinca, analist la grupul bancar Erste, citat de Mediafax, leul s-ar putea deprecia la peste 4.6 unitati pentru un euro, in cazul in care negocierile pentru formarea noului Guvern se vor prelungi.

„Nu excludem o depreciere a leului la peste 4,6 unitati pentru un euro, daca negocierile pentru formarea noului Guvern vor deveni o afacere de lunga durata”, a spus Sinca.
  
Moneda nationala a inregistrat fluctuatii reduse in prima parte a sesiunii interbancare de luni, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta in scadere cu 0,1 bani, la 4,5339 lei/euro. Dealerii au spus ca leul a inregistrat fluctuatii reduse, fara sa fie influentat de rezultatul alegerilor parlamentare.
  
De asmenea, Sinca a declarat ca USL doreste continuarea unei relatii bune cu FMI si UE, fiind probabil ca un nou acord sa fie incheiat cu cele doua institutii in primul trimestru al anului viitor.
  
„O linie flexibila de credit cu FMI este in prezent una dintre optiuni, dar una dintre problemele dificile de anul viitor va fi restructurarea companiilor de stat”, afirma analistul.
  
Erste continua sa anticipeze ca randamentul obligatiunilor Romaniei pe termen de cinci ani va fi de 6,8% pana in luna martie, din cauza temerilor legate de inflatie si politica.

Sursa: antena3.ro

Comentarii
Adauga un comentariu