Stiri medicale

Riscul melanomului, strans legat de statutul social

Publicat: 24 mart. 2011

Cercetatorii americani sustin ca persoanele ce fac parte din clasa de mijloc a societatii sunt mai expuse la cancerul de piele, ba mai mult, riscul creste odata cu imbunatatirea statutului social. Melanomul este cel mai periculos tip de cancer de piele si, in urma unui studiu efectuat pe 3.800 femei cu varste cuprinse intre 15 si 39 ani, s-a constatat ca in cartierele sarace exista considerabil mai putini oameni ce sufera de aceasta boala comparativ cu zonele bogate.

Cum putem preveni si trata melanomul  

Primele simptome constau in marirea, schimbarea formei sau a culorii alunitelor. Expunerea exagerata la soare, constituie principala cauza a cancerului de piele. Amelia Hausauer, de la Universitatea din California, afirma ca echipa ei a analizat dosare ale femeilor diagnosticate cu melanom intre 1988 si 2002. S-a constatat ca de-a lungul anilor riscul crestea pentru toata lumea, dar pe masura ce statutul social era mai important, cu atat cresterea era mai dramatica.

Cei instariti au un risc cu 80% mai mare decat ceilalti sa sufere de o asemenea boala. O posibila explicatie este aceea ca cei cu mai multi bani merg in mai multe concedii si astfel se expun mai mult la soare.loading...

Adauga un comentariu