Remedii naturiste

Psyllium: care sunt riscurile de consum

Publicat: 19 iul. 2020
tarate de psyllium
Riscurile consumului de tarate de psyllium

Riscurile consumului de tarate de psyllium. Psyllium este o plantă erbacee din familia plantaginaceae folosită inca din timpuri stravechi pentru a trata constipația cronică.

Taratea de psyllium este bogata în fibre solubile și insolubile și este compusa esențial din mucilagii (substanțe vegetale capabile să absoarbă de 8 ori volumul lor în apă).

Care sunt avantajele

Psyllium este un laxativ natural care promovează tranzitul. Prin urmare, este un remediu ușor pentru afecțiunile intestinale, fie în caz de constipație sau diaree. Mucilagii rețin apa din alimentele ingerate pentru a se transforma într-un gel. Acest lucru va crește greutatea fecalelor și va îmbunătăți consistența acestora. Această plantă este recomandată pentru intestine iritate, hemoroizi, fisuri anale, sindrom de colon iritabil, diverticulită și ulcere stomacale. Psyllium este bine tolerat de organism, deoarece nu irită intestinul.

Psyllium reduce nivelul colesterolului și al zahărului din sânge. Mucilagiile absorb grăsimile și zaharurile, le captează și le poartă cu ele în scaun. Acest fenomen ar scădea tensiunea arterială și ar reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau diabet zaharat tip 2. Este, de asemenea, si un excelent suprimant al apetitului. Fibrele din plic se umflă în stomac și te fac să te simți plin. Acest lucru ar reduce senzația de foame și aportul de calorii în timpul meselor.

Riscurile consumului de tarate de psyllium

Taratea de psyllium nu reprezintă niciun risc pentru sănătate dacă se respectă dozele. La începutul tratamentului, consumul său regulat poate provoca gaze și balonare. Pentru a evita ca aceste neplăceri să apară din nou, este recomandabil să reduceți mai întâi doza și să o creșteți treptat după aceea.

Psyllium nu este potrivit pentru toată lumea. Persoanele cu obstrucții gastrointestinale nu ar trebui să consume acest tip de tarate. Această plantă nu este, de asemenea, recomandată în caz de sânge în scaun și diabet prost controlat. Utilizarea sa este contraindicată copiilor sub 6 ani și femeilor însărcinate. De asemenea, consumul său nu este recomandat atunci când luați suplimente alimentare pe bază de zinc, fier, calciu, magneziu și vitamina B12.

Adauga un comentariu