Diete si regimuri

Riscurile indulcitorilor artificiali asupra sanatatii. Nu te ajuta sa slabesti, ci sa te ingrasi

Publicat: 28 ian. 2011

Indulcitorii artificiali au fost creati pentru diabetici, care, din cauza bolii, nu au voie sa consume zahar. In timp, acestia au inceput sa fie folositi si de persoanele care doreau sa reduca numarul de calorii provenit din dulciuri. Numeroase studii arata insa ca indulcitorii artificiali nu sunt deloc inofensivi pentru sanatate.

Luati in doze mari, unii indulcitori pot provoca probleme intestinale, altii sunt suspectati ca ar cauza diverse boli sau nasteri premature. Medicii si cercetatorii se indoiesc de utilitatea indulcitorilor si recomanda moderatie.

Daca se depaseste doza zilnica admisibila, care defineste un prag de toxicitate, indulcitorii au efecte negative. De exemplu, siropul de agava, amestec de fructoza si glucoza, nu este recomandat diabeticilor. Consumul excesiv de fructoza poate duce la cresterea nivelului de trigliceride in sange. Luat in doze mari, sorbitolul sau xilitolul poate provoca dureri abdominale sau diaree

Siropul de agava nu este atat de sanatos pe cat se crede 

Semne de intrebare ridica mai ales indulcitorii „tari” precum aspartamul, zaharina, sucraloza, care au o putere de indulcire de sute, chiar de mii de ori mai mare decat cea a zaharului. Doua studii realizate recent atrag atentia asupra indulcitorilor puternici. Unul avertizeaza asupra consumului ridicat de bauturi light de catre femeile insarcinate, lucru care ar creste riscul nasterilor premature. Celalalt, confirma rezultatele studiilor anterioare asupra impactului cancerigen al aspartamului asupra sobolanilor si soarecilor. 

Aspartamul, indulcitorul pe care trebuie sa-l eviti. Un nou studiu arata ca acesta este cancerigen 

Indulcitorii duc la ingrasare
Dr. Laurent Chevalier, nutritionist si membru in Franta al Retelei Mediu Sanatate, citeaza din manualul lui Merck, Biblia medicilor: „Absorbtia moderata de aspartam in timpul sarcinii pare ca determina un risc fetal slab”. „Nu vrem niciun risc”, spune dr. Chevalier. Cercetatorii considera ca indulcitorii nu numai ca nu ajuta la slabire, ci duc chiar la ingrasare si favorizeaza diabetulloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit