Internationale

Risotto cu legume

Publicat: 27 apr. 2011

Ingrediente:

250 g orez pentru risotto
– mazare si fasole congelata
1 morcov
o bucat? de telina
1 ceapa verde
un cub de unt
–  ulei de masline
100 ml vin alb sec
–  supa de pui sau de legume
–  cascaval ras
patrunjel verde

Mod de preparare:

Maz?rea ?i fasolea le-am fiert 3 minute în ap? clocotit?, dup? care le-am strecurat ?i le-am pus într-un vas cu ap? rece ?i ghea?? pentru câteva minute (p?straz? vii culorile ?i opre?te g?tirea lor), apoi se strecoar? din nou.

Într-un vas am amestecat zeama în care au fiert legumele cu sup? de pui ?i am p?strat-o la cald pe foc mic. Orezul l-am sp?lat ?i l-am strecurat.
De acum înainte trebuie s?-i acord?m toat? aten?ia (adic? s? st?m lâng? vasul în care prepar?m risotto-ul).
Încingem o lingur? de ulei de m?sline cu jum?tate de cub de unt, c?lim la foc foarte mic ceapa verde, morcovul ?i ?elina, pân? se înmoaie. Am ad?ugat orezul ?i vinul. Le-am l?sat pe foc pân? scade lichidul la jum?tate.

Din acest moment se d? focul mai tare ?i se adaug? un polonic de sup? cald? ?i se amestec? încet. Dup? ce lichidul este absorbit, se adaug? treptat, câte un polonic de sup?, amestecând continuu. Toat? opera?iunea ar trebui s? dureze cam 8 minute. Amestecul trebuie s? fie cremos ?i nu va fi nevoie de toat? supa.

Am ad?ugat legumele fierte, amestecând încet, apoi am încorporat untul r?mas ?i frunzele de p?trunjel. Se s?reaz? ?i se pipereaz?.
Vafele de ca?caval le-am f?cut prin topirea unor gr?m?joare mici de ca?caval ras într-o tigaie de teflon. Se las? pe foc pân? se rumenesc marginile ?i apar g?urele prin ca?cavalul topit. Am luat tigaia de pe foc ?i cu o spatul? le-am desprins u?or ?i le-am a?ezat pe hârtie de copt s? se r?ceasc?.

Risotto-ul se serve?te cu ca?caval ras ?i ornat cu vafe. E delicios!!



loading...

Adauga un comentariu