Internationale

Risotto cu parmezan si sofran

Publicat: 09 dec. 2012

Ingrediente:

300 g orez
1,2 litri de supa de vita sau pui (preparata din cubulete de concentrat)
6 linguri unt
1/2 lingurita de sofran
1 ceapa, taiata marunt
100 g branza parmesan rasa
sare, dupa gust
piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare:

Se da supa in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba. Se pun 2 linguri de supa intr-un castronel. Se adauga firele sau pudra de sofran si se lasa sa infuzeze. Se topesc 4 linguri de unt intr-o tigaie mare, pana cand incepe sa faca spuma. Se adauga ceapa si se caleste cam 3 minute, amestecand frecvent, pana se inmoaie. Se adauga orezul. Se amesteca pana cand boabele de orez incep sa se umfle si sa plesneasca, apoi se adauga cateva linguri de supa, apa in care s-a dizolvat sofranul, sare si piper dupa gust. Se amesteca pe foc mic pana cand lichidul este absorbit de orez.

Se adauga supa ramasa, treptat, permitand orezului sa absoarba lichidul, amestecand constant. Dupa 20-25 de minute, orezul este al dente iar risotto-ul galben-auriu, moale si cremos. Se adauga cam 2/3 din parmezan si restul de unt. Se incalzeste pana cand se topeste untul, apoi se asezoneaza cu sare si piper. Se transfera risotto-ul pe un platou cald si se serveste imediat, cu restul de parmezan presarat deasupra.

sursa: apropo



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit