Ritualuri pentru un somn odihnitor

Publicat: 22 feb. 2011

In aceste zile milioane de oameni sufera de insomnie, iar aceasta este o problema din ce in ce mai grava in conditiile in care stresul este boala secolului si principalul motiv pentru lipsa de somn. Ce-i de facut? Citeste in continuare ritualuri pe care sa le faci pentru un somn linistit.

Incearca nucsoara. Aceasta reprezinta unul dintre cele mai bune „medicamente” pentru calmarea mintii, promovand in acelasi timp somnul profund. Incalzeste o cana cu lapte si apoi adauga 1/8 lingurita de nucsoara. Dupa ce o sa bei acest lichid magic, sigur o sa dormi fara probleme. De asemenea, nucsoara poate fi folosita ca masca faciala. Amesteca parti egale din ghee, un ulei de unt folosit in special in bucataria indiana, si nucsoara, iar apoi intinde pasta in jurul ochilor si pe intreaga fata, te sfatuieste Care 2.

Se spune ca masajul facut scalpului si picioarelor reprezinta o comanda rapida de relaxare a intregului organism. De ce? Pentru ca toate canalele energetice subtile incep in scalp si se termina in talpile picioarelor. In plus, multe terminatii nervoase sunt grupate in cap si picioare. Dupa ce ai aflat toate acestea ar fi bine ca seara, stand in pat sau pe scaun, sa-ti freci mainile cu ulei de susan si apoi sa-ti masezi timp de doua minute scalpul. Apoi vine randul picioarelor pentru putin masaj. Incearca sa nu ratezi niciun punct de pe talpa pentru ca efectul sa fie garantat.

O alta modalitate buna de a aduce somnul in viata ta este yoga. Fa-ti timp in fiecare dimineata si in fiecare seara si de cateva minute de yoga.

De departe cea mai buna metoda de relaxare si care sa te pregateasca pentru un somn de vis este o baie relaxanta. In acest mod se elimina murdaria, se relaxeaza toti muschii si este indus somnul. Adauga sare de baie sau uleiuri esentiale si efectul este garantat.

In cazul in care nimic nu merge si tot nu reusesti sa te odihnesti, gandeste-te serios sa iei sedative pe baza de plante.loading...

Adauga un comentariu