Actualitate

Robert Cazanciuc, PSD, vorbeşte despre legea carantinării: Este proastă şi nu protejează pe nimeni

Publicat: 13 iul. 2020
Robert Cazanciuc, PSD, vorbeşte despre legea carantinării
Robert Cazanciuc, PSD, vorbeşte despre legea carantinării

Robert Cazanciuc, senator PSD a vorbit despre legea carantinării. Senatorul a explicat faptul că legea carantinarii este una proastă şi nu protejează pe nimeni. Declaraţiile au avuc loc în timpul unei conferinţe de presă la sediul PSD.

Robert Cazanciuc, PSD, vorbeşte despre legea carantinării

Senatorul PSD a explicat celor prezenţi la conferinţa faptul că legea este o contradicţie a legii fundamentale a României, dar şi intră în contradicţie cu practica CEDO. Declaraţiile vin după ce sâmbăta, 11 iulie 2020, Ludoovic Orban declara faptul că a ajuns la capătul răbdării pentru că Parlamentul nu oferă un vot pe lege. Ca reacţie la acuzele lui Ludovic Orban, Robert Cazanciuc a declarat faptul că Parlamentul a lucrat până târziu în noapte.

„E ca și cum un elev care nu prea a învățat în liceu, nu prea știe să scrie, a dat Bacul acum și dă vina pe profesori sau pe Comisia de examinare că a picat examenul. Așa face Orban în momentul de față”, spune Cazanciuc. Semnele sugestive, așa cum este formulat în proiectul Guvernului, nu reprezintă o dovadă clară, științifică. Să fie foarte clar: toată lumea este de acord că un bolnav contagios trebuie izolat, ajutat să nu răspândească boala. Dar modul în care se pune în practică această carantinare sau izolare face diferența dintre un regim democratic și unul dictatorial. Îți trebuie foarte mult tupeu să vii în Parlament cu asemenea proiect, după care tot tu să țipi că nu este votat. Este a treia oară când Guvernul trimite Parlamentului în ultimul moment o lege foarte proastă, plină de greșeli și care lasă loc abuzurilor. Această lege trebuie să reglementeze nu numai în cazul pandemiei de acum, dar și în situații similare”, a mai declarat Robert Cazanciuc.

Cuprinsul ei nu stipulează şi durata timpului în care vor fi luate măsurile

Conform lui Robert Cazanciuc, legea nu trebuie să treacă de Senat pentru că sunt unele inexactităţi în ea. Acesta explica faptul că în lege nu este precizata perioada măsurilor. Robert Cazanciuc a declarat faptul că legea nu le garantează romanilor că vor fi izolaţi şi spitalizaţi doar atât timp cât este necesar. O altă problemă a legii este reprezentată şi de scopul decontaminării bunurilor care, conform senatorului PSD, nu respectă legea tuturor drepturilor fundamentale.

”Proiectul lui Orban nu le garantează românilor că vor fi izolați sau spitalizați doar atâta timp cât este nevoie, nu pe perioadă nedeterminată, cum vrea domnul Orban. Confiscarea și distrugerea bunurilor unor persoane izolate, carantinate trebuie aplicată în scopul decontaminării, proporțional cu riscul sanitar existent, cu respectarea tuturor drepturilor fundamentale. Proiectul lui Orban nu prevede nici în acest caz niciuna dintre aceste garanții. E ca și cum funcționarul ar dispune pentru mașina fiecăruia dintre noi pentru un an de zile, pentru că așa crede el”, a precizat senatorul PSD.

Adauga un comentariu