National

Robert Cazanciuc: Unii magistrati se pronunta prea usor in spatiul public despre dosare

Publicat: 05 iul. 2015
1

Ministrul Justitei, Robert Cazanciuc, a declarat, duminica, de Ziua Justitiei, ca sunt prea multe dosare discutate in spatiul public, iar anumiti magistrati se exprima cu prea mare usurinta cu privire la cauze aflate pe rol.

Robert Cazanciuc a atras atentia ca discutiile pe tema justitiei sunt mult prea prezente in spatiul public, desi acestea ar trebui sa aiba loc in sala de judecata.

„Inca persista in spatiul public prea multe discutii pe tema justitiei, discutii in care, din pacate, se implica si anumiti magistrati. Se exprima cu prea mare usurinta cu privire la cauze aflate pe rol. Sunt prea multe dosare discutate in spatiul public. Justitia nu se face in Parlament, nu se face la televizor, in dezbateri publice, de catre oameni politici. Se face doar in sala de judecata de catre un magistrat. Consumam prea multa energie si prea multe resurse in dezbateri false, pe teme fara nicio finalitate benefica cetateanului, si as vrea sa ne concentram pentru a gasi rezolvari la adevaratele probleme”, a declarat Cazanciuc.

Acesta a subliniat ca justitia este un „mecanism viu” care are prin lege parghii de control si verificare, iar institutiile care au acest rol ar trebui lasate sa-si indeplineasca atributiile fara ca oamenii din afara sistemului sa se pronunte in locul magistratilor.

„Sa nu pronuntam noi, cei din afara, sentintele judecatorilor, dar nici sa punem etichete pe cei care sunt chemati sa raspunda la un moment dat in fata legii, inainte ca ei sa fie condamnati de o instanta”, a mai spus Cazanciuc
Adauga un comentariu