Actualitate

Robot pentru reeducarea membrelor superioare, la Spitalul de Recuperare din Iasi

Publicat: 20 sept. 2016

La sfarsitul lunii noiembrie, la Spitalul de Recuperare din Iasi va fi adus al doilea robot pentru pacientii internati in Sectia de recuperare neuromotorie. Unitatea medicala a achizitionat un robot pentru reeducarea membrelor superioare, de ultima generatie si extrem de performant. Valoarea dispozitivului se ridica la suma de 1,5 milioane lei, bani alocati din fondurile proprii ale unitatii medicale. Spitalul de Recuperare din Iasi are un robot electronic pentru redobandirea mersului pacientilor aflati in scaune cu rotile.

Aparatul este destinat reabilitarii neuromotorii a sutelor de bolnavi care au sanse de recuperare, care au nevoie de terapie inovatoare pentru a putea merge din nou. Spitalul din Iasi deserveste bolnavi din toate judetele Moldovei. Programarile pentru acest robot sunt facute pana in luna aprilie 2017. Conducerea unitatii medicale va organiza in incinta spitalului un Compartiment de robotica, pentru recuperarea medicala a bolnavilor.

„Achizitionarea robotului pentru recuperarea membrelor inferioare si a celui pentru recuperarea membrelor superioare este un mare beneficiu pentru bolnavi si spital. Vom amenaja un spatiu special pentru Compartimentul de robotica si speram sa finalizam acest proiect cat mai repede. Dorim ca si pacientii din afara spitalului sa beneficieze de serviciile medicale din cadrul compartimentului. Vom discuta cu reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate pentru a gasi o modalitate de a deconta serviciile pentru pacientii care nu sunt internati. Nu toti bolnavii vor putea face recuperare cu ajutorul celor doua dispozitive, deoarece exista niste criterii si numai medicul curant decide”, a declarat ec. Carmen Cumpat, managerul Spitalului de Recuperare din Iasi.loading...

Adauga un comentariu