Sport

Roger Federer n-a glumit! Anuntul facut in privinta lui Marius Copil

Publicat: 20 nov. 2018
1

Roger Federer s-a tinut de cuvânt si a respectat promisiunea facuta lui Marius Copil, dupa finala pe care cei doi au jucat-o la Basel. Marele jucator elvetian se va pregati în pauza competitionala alaturi de cel mai bine clasat tenismen român.

"Poate ne mai vedem în pregatire, daca mergem în Dubai. Mi-a zis ca ma asteapta acolo, sa ne pregatim împreuna. Mi-a spus sa continui asa, ca îi place, ca daca voi continua acest stil agresiv, pot sa bat multi adversari", preciza Marius Copil în urma cu o luna, la sosirea în tara.

Roger Federer s-a tinut de cuvânt, iar Marius Copil se va pregati alaturi de elvetian, în Emiratele Arabe Unite. "Multiplul câstigator de Grand Slam si-a prezentat programul din perioada de pregatire, iar în acesta se regasesc si sedintele de pregatire pe care i le-a promis lui Marius Copil", anunta ziare.com.

Marius Copil a fost cel de-al patrulea român care a jucat împotriva lui Roger Federer. Pâna acum, Andrei Pavel, Victor Hanescu si Adrian Ungur s-au duelat cu fostul lider mondial, în prezent numarul 3. Cei mentionati au disputat în total 15 partide cu Federer. Din cele 15 încercari, doar Andrei Pavel a reusit victoria, în urma cu 18 ani, la Hamburg.

Dupa ce a acces în prima finala ATP 500, Marius Copil a urcat pe cel mai bun loc al carierei, 60 ATP. Daca l-ar fi învins pe Roger Federer, ar fi ajuns chiar pe pozitia 43 ATP.

Roger Federer a fost eliminat de tânarul Alexander Zverev în semifinalele Turneului Campionilor si neamtul a pus capat tentativei elvetianului de a-si adjudeca cel de-al 100-lea titlu ATP din cariera. Ajuns la 37 de ani, "maestrul elvetian" a anuntat ca va continua si în 2019.

Roger Federer are cele mai multe saptamâni pe primul loc mondial, 310, dintre care 237 consecutive. În plus, Federer detine si recordul de trofee la Turneul Campionilor, cu 6 reusite.

Adauga un comentariu