Stiri medicale

Rolul amigdalelor in apararea sistemului imunitar

Publicat: 07 mart. 2012

Rolul amigdalelor in apararea sistemului imunitar este foarte important, pentru ca ele produc un tip de celule imunitare care protejeaza organismul de infectii sau de cancer, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la o universitate din SUAi.

Amigdalele produc celule imunitare numite limfocite T, care au un rol foarte important in identificarea si in distrugerea microbilor, dar si a celulelor canceroase. Pana la acest studiu, cercetatorii credeau ca limfocitele T sunt produse de maduva osoasa si se dezvolta in timus, organ situat in spatele sternului. Insa oamenii de stiinta au descoperit limfocite T in amigdale, in cinci stadii de dezvoltare, fiind asemanatoare cu stadiile de dezvoltare ale celulelor din timus.

Cercetatorii americani intentioneaza sa realizeze si alte studii care sa le arate daca limfocitele produse de amigdale se dezvolta acolo pana la maturitare sau migraza in timus, precum si procentul de celule produse amigdale si de timus.

Datorita acestei descoperiri, oamenii de stiinta spera sa poata stimula amigdalele sa produca limfocite T atunci cand timusul nu reuseste acest lucru. In felul acesta se va putea dobandi un sistem imunitar mai puternic.loading...

Adauga un comentariu