Cancan ultimă oră

Româncă prinsă la furat parfumuri în Anglia. E incredibil cum s-a scuzat

Publicat: 12 oct. 2020
româncă prinsă la furat parfumuri
Femeia de etnie rommă a spus că nu știa că în Anglia furtul este infracțiune după ce a fost prinsă cu parfumuri sustrase în valoare de 4000 de euro

Explicație halucinantă dată de o româncă prinsă la furat parfumuri în Anglia. Aceasta a spus că nu știa că furtul e o infracțiune. Femeia, împreună cu o alta, au sustras din magazine parfumuri în valoare de 4000 de euro. Au fost condamnate de autorități care consideră că româncele prinse la furat sunt exploatate.

O femeie de etnie rommă a spus că nu știa că furtul e o crimă, după ce a fost prinsă furând parfumuri de 4.000 de euro, în Anglia. Două românce au fost condamnate de către o instanță din Birmingham pentru furt, după ce au furat în mai multe rânduri parfumuri în valoare de câteva mii de euro. Una dintre ele a încercat să se apere spunând că nu știa că furtul este o infracțiune.

Cum s-a scuzat o româncă prinsă la furat parfumuri

Angelica Marin și Samariteanca Bucureștean au fost condamnate în Birmingham. Cele două au fost prinse după ce au furat parfumuri în valoare de câteva mii de euro în Midlands, scrie Daily Star. Tinerele s-au arătat șocate de arestarea lor, spunând că nu știau că furtul este o crimă, după ce au fost prinse și acuzate de furtul unor parfumuri în valoare de 4.000 de euro, din mai multe magazine din Telford, Bristol și Worcester.

Angelica, în vârstă de 18 ani, și Samariteanca, de 24 de ani, au ambele câte trei copii și spun că au acționat sub „impulsul momentului”.

„Cazul se referă la un grup de femei care călătoresc prin țară, vizitând locuri de cumpărături pline și furând cantități mari de parfum scump din magazine. Există o serie de caracteristici comune”, a spus procurorul Alison Scott-Jones.

„Au încercat tot felul de subterfugii. Când au fost reținuți, o acțiune similară a fost încercată și de către ceilalți inculpați, care spuneau că se aflau la cumpărături cu prietenii, nu aveau intenția de a fura, a fost o decizie sub impulsul momentului pentru că nu aveau bani la ei. Însă imediat după ce au fost arestate, au recunoscut faptele și și-au exprimat regretul”, a spus procurorul.

A lovit un paznic când a fost prinsă

Judecătoarea Sarah Buckingham și-a exprimat suspiciunea că femeile au fost puse de alții să comită furturile. Prima infracțiune comisă de Angelica Marin a fost în noiembrie 2019, când a încercat să fure dintr-un magazin din Debenhams un parfum de 168 de euro, pe care l-a băgat în geantă, împreună cu o altă româncă, Daniela Stoian, de 22 de ani.

Cele două românce au fost prinse când încercau să iasă printr-o ieșire din spate, Angelica fiind doar amendată cu acea ocazie, cu 80 de euro, printr-o decizie a instanței. Eliberată pe cauțiune, Angelica s-a alăturat în decembrie 2019 unei grupări din Telford, unde, alături de o altă româncă, Maria Radu, au încercat să fure un parfum în valoare de 1.450 de euro, fiind prinse însă de agenții de pază ai magazinului.

Angelica Marin ar fi lovit cu pumnul un agent de securitate, cu acea ocazie. În februarie anul acesta, Marin, Stoian și Bucureștean, împreună cu o tânără de 22 de ani pe nume Geanina Stan, au fost surprinse în timp ce încercau să plece dintr-un magazin fără să plătească parfumuri în valoare de aproape 4.300 de euro.

Româncele prinse la furat ar fi exploatate

Judecătoarea a presupus chiar că Angelica Marin este exploatată, precizând că „există îngrijorări reale care să-mi sugereze că cel puțin decizia de a comite aceste infracțiuni, în ambele cazuri, nu era neapărat una pe a-ți fi luat-o dumneavoastră în circumstanțe obișnuite.

„Nu există nicio îndoială în mintea mea că în spatele tuturor acestor infracțiuni a fost un plan formulat de cineva sau de unii, care vă pot include sau nu pe voi două sau pe alții necunoscuți instanțelor de judecată. Dar aceasta este o presupunere făcută de mine. Ce am spus nu vă absolvă pe niciuna dintre voi de responsabilitatea pentru comiterea acestor infracțiuni. Ați avut de ales și ați ales să fiți necinstite”, a spus judecătoarea Buckingham.

Pentru fapta sa, femeia româncă prinsă la furat parfumuri a primit un ordin comunitar de 18 luni care implică 20 de zile de activitate de reabilitare și 40 de ore de muncă neremunerate pentru infracțiunile sale.

Comentarii
Adauga un comentariu