Sport

Romancele si-au aflat adversarele la US Open

Publicat: 28 aug. 2015
1

Jucatoarea Simona Halep, locul 2 WTA si a doua favorita, o va întâlni pe neo-zeelandeza Marina Erakovici, numarul 99 mondial, în primul tur la US Open, al patrulea Grand Slam al anului, conform tragerii la sorti ce a avut loc joi. Halep si Erakovici nu au mai fost adversare pâna în prezent.

Irina-Camelia Begu, cap de serie numarul 28 si locul 28 WTA, va juca împotriva sportivei din Belarus Olga Govortova, numarul 69 mondial. Begu si Govortova au mai fost adversare de doua ori, în 2014 la ‘s-Hertogenbosch si în 2015 la Toronto, iar de fiecare data românca a fost învinsa.

Monica Niculescu, locul 40 WTA, va întâlni o jucatoare venita din calificari, iar Alexandra Dulgheru, 51 WTA, o va avea ca adversara pe favorita numarul 11 si locul 11 WTA, Angelique Kerber din Germania. Kerber si Dulgheru s-au întâlnit pâna în prezent o singura data, în 2010, la Beijing, când s-a impus germanca.

Andreea Mitu, locul 74 WTA, va juca împotriva Terezei Smitkova din Cehia, numarul 100 mondial. Smitkova a întâlnit-o pe Mitu o singura data, în 2015, la Nurnberg, si s-a impus în fata româncei. România mai este reprezentata la US Open de Patricia Maria Tig (locul 116 WTA) si Sorana Cîrstea (locul 176 WTA), care evolueaza în turul doi al calificarilor. Mihaela Buzarnescu (locul 270 WTA) a fost învinsa în runda inaugurala a calificarilor.

Pe partea superioara a tabloului principal feminin, Serena Williams, principala favorita, o va întâlni în primul tur pe sportiva rusa Vitalia Diatchenko, locul 86 WTA, iar rusoaica Maria Sarapova, favorita 3, va juca împotriva compatrioatei sale Daria Gavrilova, 37 WTA.

Pe partea inferioara a tabloului, pe care se afla si Simona Halep, jucatoarea daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numarul 4, o va întâlni pe sportiva americana Jamie Loeb, locul 411 WTA si beneficiara a unui wild card. Petra Kvitova (Cehia), cap de serie numarul 5, va întâlni o jucatoare venita din calificari, iar Lucie Safarova (Cehia), a sasea favorita, va juca împotriva Lesiei Tsurenko (Ucraina), 46 WTA. Halep ar putea sa o întâlneasca în sferturile de finala pe Safarova, iar apoi într-o eventuala semifinala pe Kvitova.

Adauga un comentariu